Την ώρα που κάνεις γυμναστική πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να βάζεις τα δυνατά σου. Να πιέζεις πάντα λίγο τα όρια σου -μέχρι εκεί που αντέχεις φυσικά- να δοκιμάζεις και να προκαλείς τις αντοχές σου.
Επειδή, όμως, θέλουμε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, να μην κουραστούμε στο πρώτο 10λεπτo και να μην τραυματιστούμε, μετά από κάθε άσκηση που ολοκληρώνεις πρέπει να παίρνεις ανάσα.
Δηλαδή;
Take it slow
Λίγα λεπτά πριν τελειώσεις την άσκηση (2-3) καλό θα ήταν να μειώσεις λίγο την ένταση και να το πάρεις λίγο πιο…χαλαρά! Και αυτό είναι το αγαπημένο μας σημείο. Δηλαδή, αν τρέχεις στον διάδρομο, τα τελευταία 3 λεπτά δοκίμασε να περπατάς, κάνε διατάσεις. Σε καμία περίπτωση μην πατήσεις το stop και σταματήσεις απότομα!
Μείνε, Μείνε, Μείνε
Πόσες φορές το έχεις ακούσει να στο λένε αυτό; Μείνε λίγο ακόμα, πίεσε…Τα τελευταία 3 λεπτά καλό θα ήταν να κάνεις μερικές απλές ασκήσεις Yoga, όπως “κάτω σκύλο” ώστε οι μύες σου να παραμείνουν ζεστοί και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
Έτοιμος για την επόμενη άσκηση;
Όχι πριν πιεις λίγο νερό! Είναι σημαντικό όλο τον ιδρώτα που έχασες να τον αναπληρώσεις. Και πώς θα το κάνεις; Πίνοντας λίγο νερό και παίρνοντας μια μεγάλη ανάσα. Και είσαι έτοιμος.