Προσοχή στα περιττά έξοδα σε σχολικά είδη!

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Καινούργια τσάντα, καινούργια κασετίνα, βάλε κυρ Στέφανε και μερικά τετράδια να βγάλει το παιδί όλη τη χρονιά, βάλε και καινούργια μολυβοθήκη για να μην πεισμώσουν τα στυλό, βάλε και ένα νέο φωτιστικό για να αλλάξει και το κλίμα.. και συμπλήρωσε και με 2-3 γκατζετάκια για να ‘χουμε να λέμε..

Μήπως περιέγραψα τον εαυτό σας εκείνες τις ημέρες που ψωνίζατε πέρυσι τα πρώτα σχολικά των παιδιών σας; Μήπως σας είχε φυγει κι εσάς μια περιουσία τότε; Μήπως τελικά αυτό το 5ο ψαλίδι και το 4ο συρραπτικό που μπήκε στο σπιτικό μας ήταν περιττό;

Ξέρετε πώς την πατάμε οι γονείς; Πρώτα απ’ όλα τραβιόμαστε από την αγάπη που έχουμε για τα αγγελούδια μας.. Θέλουμε τα καλύτερα βέβαια.. άσε που δεν χαλάμε κι εύκολα χατίρια! Επιπλέον.. δεν κάνουμε λίστα στο σπίτι.. και ιδίως αν πάμε σε κάποιο πολυκατάστημα αποφασίζουμε για το τι θέλουμε εκείνη την ώρα.. εκεί ανάμεσα στους πειρασμούς που φέρνει ο καταναλωτισμός!

Πώς το λένε οι ξένοι; Μήπως είμαστε shopaholics; Δεν ξέρω.. για πείτε εσείς; Μήπως το φορτώσαμε το ταμείο αγοράζοντας όχι και τόσο χρήσιμα πραγματάκια;

Υπάρχει δικαιολογία.. Να τα πάρουμε τώρα.. να ξεμπερδεύουμε! Ψωνίζουμε για όλη τη χρονιά σχεδόν.. μια και καλή! Άρα δίχως να έχουμε μπροστά μας την ανάγκη.. την προβλέπουμε και αγοράζουμε ασύστολα.. Ξεπερνάμε ακόμα και την ταλαιπωρία στα εμπορικά.. που όλοι συνοστιζόμαστε αυτές τις ημέρες στους διαδρόμους του γνωστού πολυκαταστήματος.. Ξεχνάμε ακόμα και το να κάνουμε έρευνα αγοράς.. τουλάχιστον.. για την τιμή βασικών σχολικών.. και φυσικά.. λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο.. το σχολείο και το φροντιστήριο..

Ελπίζω φέτος όλοι να το σκεφτούμε καλύτερα.. να το οργανώσουμε καλύτερα.. και να μην κάνουμε πολλές αλόγιστες σπατάλες.. Να αξιοποιήσουμε ολες τις αγορές μας.. Να είναι όλα αυτά τα πραγματάκια χρήσιμα.. καθώς οι εποχές είναι δύσκολες.. Γι αυτό κάντε και καμιά λίστα προτού ξεκινήσετε από το σπίτι.. και προσπαθείστε να μην αιφνιδιαστειτε δυσάρεστα στο ταμείο.. Μαθαίνουμε έτσι και τα παιδιά μας έναν σωστό τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του σπιτιού και φυσικά ότι τα διαθέσιμα χρήματα είναι συγκεκριμένα.. δεν κόβουμε κανέναν τοίχο και βγαίνουν ευρώ!

You May Also Like