Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Μπορεί αυτές τις μέρες να μην τρως πια κρέας (αν ανήκεις σε εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν αποτοξίνωση), όμως μπορείς να βρεις φαγητά που θα σου καλύψουν το κενό που νιώθεις.
Τα θαλασσινά είναι ιδανικά για τις ημέρες αυτές και μπορείς να τα φτιάξεις με διάφορες συνταγές. Εμένα μου αρέσει η συνταγή για γαρίδες σουβλάκι με μυρωδικά και λάδι και σας συστήνω να τη δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά:
500 γρ γαρίδες
ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
άνηθο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις γαρίδες. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και άνηθο. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα να τραβήξουν. Όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά.
Περνάμε σε ξυλάκια τις γαρίδες και τις ψήνουμε στη σχάρα για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσοχή, δε θέλουν παραπάνω, γιατί ήταν στο λεμόνι και αλλιώς θα στεγνώσουν.
Έτοιμες!!