Ψυχανάλυση: Τι έλεγε ο Φρόιντ για το κραγιόν;;;

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής, ανέπτυξε επιστημονικές θεωρίες και τεχνικές θεραπείας ιδιαίτερα καινοτόμες στην περίοδο της δράσης του. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20oυ αιώνα και δίκαια χαρακτηρίζεται «πατέρας» της ψυχανάλυσης.

Το κραγιόν και η ιδιοσυγκρασία μας

Ακολουθώντας τη θεωρία του Φρόιντ, το κραγιόν και ειδικά το σχήμα του, είναι ενδεικτικό της ιδιοσυγκρασίας μας. Έχει φαλλικό σχήμα και το κόκκινο χρώμα του, το οποίο αντιπροσωπεύει τη ζωή, μπορεί να γίνει και κάτι πιο επικίνδυνο, όπως ένα «όπλο» αποπλάνησης που ενισχύει την εικόνα της «επικίνδυνης» γυναίκας ή femme fatale.

Τι σημαίνει το σχήμα του κραγιόν μας;

Το κραγιόν λοιπόν, ως αντικείμενο φετίχ για τις περισσότερες από εμάς μαρτυρά και στοιχεία του χαρακτήρα μας. Σύμφωνα με τη θεωρία του Φρόιντ, ανάλογα με το σχήμα που έχει σμιλευτεί η άκρη του, δηλώνει βασικά σημεία της προσωπικότητάς μας.

Με έντονη γωνία

Η αιχμηρή άκρη του κραγιόν δηλώνει τη διάθεση μας για τελειότητα. Προσπαθώντας να αγγίξουμε το τέλειο, θέτουμε τον εαυτό μας σε πειθαρχία και ακολουθούμε απαράβατους κανόνες στην καθημερινότητα. Είμαστε απόλυτα πιστές στις φιλίες μας και για αυτόν τον λόγο οι αγαπημένοι μας, μας εμπιστεύονται τα πιο μύχια μυστικά τους. Ασυνείδητα, προσφέρουμε απλόχερα τις συμβουλές μας και ενθαρρύνουμε πάντα τους συνομιλητές μας με θετική διάθεση.

Κυκλικό, σαν σφαίρα

Το καμπυλόγραμμο σχήμα στο τελείωμα του κραγιόν, προδίδει πως πάνω από όλα αποπνέουμε στιλ και κομψότητα. Το έξυπνο μυαλό μας βρίσκεται αρκετά πάνω από το μέσον όρο κι αυτό δικαιολογεί σημαντικά κάποιες μικρές εκρήξεις στην καθημερινότητα και τον έντονο χαρακτήρα μας. Αρκετά μυστικοπαθείς και γεμάτες εκπλήξεις, προκαλούμε τον θαυμασμό στους γύρω μας και εάν έχουν την υπομονή να μας γνωρίσουν σε βάθος, τότε σίγουρα έχουν να κερδίσουν πολλά, καθώς είμαστε όχι μόνο ευφυείς αλλά και αξιαγάπητες.

Επίπεδο, εντελώς ίσιο

Εάν η άκρη του κραγιόν μας είναι επίπεδη, τότε το πιθανότερο είναι να διαθέτουμε κάποιο κρυφό ταλέντο, το οποίο καλό είναι και να καλλιεργήσουμε. Κύριο χαρακτηριστικό μας είναι η λογική αντιμετώπιση των καθημερινών γεγονότων, ενώ η πρακτικότητα αποτελεί ακόμα ένα από τα μεγάλα μας ατού. Πολύ συχνά βέβαια, είμαστε αρκετά ντροπαλές, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να γινόμαστε απίστευτα αποφασιστικές και ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις να παίρνουμε τον έλεγχο λύνοντας τα χέρια των εμπλεκομένων.

(Υλικό από womanidol.com)

Photos pixabay

You May Also Like