Το ρολό θέλει κρούστα καλαμπόκι

Χριστούγεννα έρχονται και όπως είναι φυσικό το ρολό θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γιορτινό τραπέζι..

Όπως λοιπόν είναι λογικό, αυτό που μας ενδιαφέρει σε κάθε τραπέζι είναι να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις σχετικά με τις μαγειρικές μας ικανότητες τόσο στην οικογένεια μας όσο και στους φίλους μας…

Για ένα λοιπόν διαφορετικό ρολό, που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη τόσο λόγω της πρωτοτυπίας του όσο και της νοστιμιάς του, δεν έχεις πάρα να πάρεις χαρτί και μολύβι και να σημειώσεις τη φανταστική συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι..

Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 4 αυγά
  • 2 ασπράδια
  • 1 μαρούλι
  • 250 ml γάλα
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φλέικς καλαμποκιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μαρούλι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα μαζί με το ρυζάλευρο, το γάλα, μία πρέζα αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μία μεγάλη κρέπα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 2 κιμάδες, προσθέτουμε τα άλλα 2 αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω την κρέπα. Απλώνουμε τη γέμιση με το κρέας, από πάνω το μαρούλι και δίνουμε ένα σχήμα από ρολό. Κλείνουμε ρολάροντας και το πασπαλίζουμε με τα 2 ασπράδια. Το περνάμε ύστερα από το φλέικς καλαμποκιού. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

You May Also Like