Σχεδιαστές εξηγούν πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο cozy!

Και ποιος δεν θέλει το σπίτι του να είναι cozy, ζεστό και άνετο; Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Shannon Smith μας δίνει μικρά tricks για να κάνουμε θαύματα στο εσωτερικό του σπιτιού μας ανεξαρτήτως από το αν αυτό είναι μεγάλο ή μικρό.

Το μυστικό για ένα υπέροχο σπίτι, σύμφωνα με τον ίδιο είναι να επικεντρωθείς σε τρια πράγματα. Δεν χρειάζονται πολλά αντικείμενα για να κάνεις το σπίτι σου πιο cozy, αρκούν η υφή, το χρώμα και η κλίμακα.

Και μας εξηγεί τι ακριβώς αυτά σημαίνουν.

Η υφή
Σε αυτό το κομμάτι ο Shannon έχει έναν βασικό κανόνα: Όσες περισσότερες υφές, τόσο πιο χαρούμενο το σπίτι. Τι εννοεί λέγοντας υφές; Εννοεί τα χαλιά, τις κουρτίνες, vintage κομμάτια ή φυσικές ίνες!

spiti

Τα χρώματα
Εδώ πρέπει να ακολουθήσεις τον κανόνα “των τριών”. Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό στο σπίτι και για να δώσεις βάθος και για να το κάνεις πιο “ζωντανό” και φωτεινό. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να επιλέγεις τρία χρώματα: ένα ανοιχτόχρωμο, ένα σκούρο και ένα ενδιάμεσο και να τα διασκορπίζεις σε όλο το χώρο που έχεις.

saloni

Κλίμακα
Σε αυτήν την κατηγορία εννοεί το μέγεθος των αντικειμένων και τη συμμετρία στο σπίτι σου. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Shannon, μπορείς να επιλέξεις μεγάλους πίνακες, μεγάλους καθρέπτες ή χαλιά μεγάλης έκτασης. Ακόμα κι αν έχεις μικρό χώρο αυτό το tip λειτουργεί καθώς δίνει την αίσθηση πως ο χώρος είναι πιο μεγάλος!

You May Also Like