Σοκολατάκια καρύδας με 3 μόνο υλικά!

Αυτά τα σοκολατάκια θα τα λατρέψετε… η καρύδα με τη σοκολάτα ήταν πάντα ένας μοναδικός συνδυασμός! Μια συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσετε και θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας! Αυτήν τη συνταγή μας έδωσε λοιπόν  η pastry chef  Βίκυ Μαρίνα Μπενέτου! Για πάμε να την απολαύσουμε…

Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. τριμμένη καρύδα

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την καρύδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

2. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και πλάθουμε με τα χέρια μας σε κυλινδρικό σχήμα τα σοκολατάκια. Για να βοηθήσουμε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια έχουμε δίπλα ένα ποτήρι με νερό και βρέχουμε ανά διαστήματα.

3. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

4. Για να λιώσουμε τη σοκολάτα βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και επάνω τοποθετούμε ένα μπολ με την σοκολάτα , γυάλινο ή μεταλλικό. Προσοχή να μην ακουμπάει στο νερό.

5. Όταν περάσουν οι δύο ώρες τα βγάζουμε από το ψυγείο και ένα-ένα , με τη βοήθεια δυο μικρών πιρουνιών τα ρίχνουμε στη σοκολάτα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ξανά στη λαδόκολλα.

6. Βάζουμε ξανά τα σοκολατάκια στο ψυγείο για επίσης περίπου δυο ώρες.

 

Ελπίζω να σας γλύκανα!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *