Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Eίναι η ώρα να περιποιηθείς τους αγαπημένους σου και να τους φτιάξεις το νούμερο ένα γλύκισμα αυτών των ημερών!
Με λίγη σοκολάτα γίνεται το τέλειο συνοδευτικό του καφέ, της ελιάς, αλλά ακόμα και του ταραμά!
Τι είναι;
Τι άλλο από τον χαλβά!
Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα; Και όμως μπορείς!!
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού χαλβά κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κομμένα και ασπρισμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. σοκολάτα υγείας
0,5 κιλό ταχίνι
4 κ.σ. μαργαρίνη
Πώς θα τον φτιάξεις;
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε τα 2 είδη χαλβά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
Σε μια φόρμα κέικ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε σε στρώσεις το μείγμα σοκολάτας, το θρυμματισμένο χαλβά και τα αμύγδαλα. Φροντίζουμε ώστε η τελευταία στρώση να είναι σοκολάτα.
Κατόπιν βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε ένα δίσκο και αφαιρούμε προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί.
Το τριήμερο θα σε βρει έτοιμη με το Νο1 τρόφιμο των ημερών!