Συνταγή για γεμιστά με πλιγούρι!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Εκτός από εμένα υπάρχουν σίγουρα και άλλοι που έχουν αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό τα γεμιστά.

Όμως το ρύζι, όσο και αν δεν φαίνεται παχαίνει, έτσι υπάρχει και μια εναλλακτική συνταγή για γεμιστά με πλιγούρι.

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

6 πιπεριές για γεμιστά χρωματιστές (πορτοκαλί, κόκκινες, κίτρινες κλπ)

4 πιπεριές κέρατο κόκκινες

4 ντομάτες

2 κρεμμύδια ολόκληρα

2 κολοκυθάκια

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

1,5 κούπα πλιγούρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1-2 γλυκοπατάτες

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές όμως κρατάμε το κομμάτι με τα σπόρια. Δεν το πετάμε όπως συνηθίζεται αλλά θα το βάλουμε στην γέμιση. Ξύνουμε και κόβουμε στην μέση τα κολοκυθάκια, μετά τα αδειάζουμε προσεκτικά και κρατάμε πάλι την ψίχα.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και αφού κόψουμε ένα κομμάτι σαν καπάκι, τα αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι. Και εδώ κρατάμε την ψίχα. Το ίδιο και τις ντομάτες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Όλα τα λαχανικά τα χαράζω από κάτω με λεπτό μαχαίρι σε 2-3 σημεία.

Αλέθουμε στο multi την ψίχα από τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, χωρίς τις ντομάτες και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι. Τα σοτάρουμε δύο λεπτά με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τζίντζερ και καγιέν. Ρίχνουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες που επίσης αλέθουμε στο multi.

Αφού έχει βράσει η γέμιση και είναι έτοιμη, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά μας (πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια) και τοποθετούμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε ενδιάμεσα στα κενά.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν πολύ καλά τα λαχανικά. Θα χρειαστεί περίπου 75-90 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Έτοιμα να τα απολαύσουμε!

 

You May Also Like