Τα «αιώνια» προβλήματα στην κουζίνα μας

Οι «νιανιά» πατάτες, η σάλτσα που δε δένει, τα άγουρα λεμόνια και πολλά άλλα είναι τα πιο κοινά προβλήματα με τα οποία παλεύουμε άθελά μας στην κουζίνα μας γιατί, απλά, δεν είχαμε υποψιαστεί τη λύση τους.

Το elenifourli.com όμως έψαξε και βρήκε τη λύση σε 9 προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά και σας αποκαλύπτει τις λύσεις τους..

Καταλήγεις πάντα να πετάς λεμόνια

Συνήθως αγοράζεις μια τεράστια ποσότητα από λεμόνια, επειδή φοβάσαι μήπως ξεμείνεις, αλλά σχεδόν πάντα η κατάληξη είναι η ίδια: να βλέπεις πολλά από αυτά να σαπίζουν και να τα πετάς. Ωστόσο υπάρχει ένα μυστικό που θα σε βοηθήσει να τα διατηρήσεις φρέσκα έως και για τρεις μήνες και αυτό είναι να τα βάλεις μέσα σε ένα μπολ με νερό!

Οι ψητές σου πατάτες γίνονται λίγο… «νιανιά»

Βράσε τις πρώτα σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια ψήσε τις για λίγο στο φούρνο.

juice_bruce_lemon_juicer_7__1458945715_69749-1170x780Ζορίζεσαι να στύψεις τα λεμόνια όσο είναι ελαφρώς άγουρα

Μην τα κόψεις στη μέση, αλλά δοκίμασε το εξής τρικ: Κόψε το λεμόνι σε τέσσερα κομμάτια.

Τα αυγά σκραμπλ καίγονται

Το αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό για να γίνουν μαλακά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

σκραμπλΗ λευκή σάλτσα για τα μακαρόνια σου δε δένει καλά

Μην πετάξεις το νερό όπου έχουν βράσει τα μακαρόνια. Κράτησε περίπου μισό φλιτζάνι του και χρησιμοποίησέ το στην καρμπονάρα, τη σάλτσα με λευκό κρασί και σκόρδο. Το άμυλο που περιέχει θα δώσει στη σάλτσα μια απαλή, ομοιογενή υφή.

μαφινΤα μάφιν που φτιάχνεις ξεχειλίζουν από τα φορμάκια τους

Για να μοιράσεις ομοιόμορφα τη ζύμη σε κάθε φορμάκι, χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος παγωτού. Αν πέσει λίγη ζύμη στην επιφάνεια ανάμεσα στα φορμάκια, χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να τη σπρώξεις στο εσωτερικό τους.

πουρέςΟ πουρές πατάτας σού βγαίνει λίγο… νοσοκομειακός

Αντί να βράσεις τις πατάτες σε νερό, βράσε τις σε γάλα και βούτυρο. Έτσι, δεν θα χάσεις το πολύτιμο άμυλο που καταλήγει κατά το στράγγισμα, μαζί το βρασμένο νερό, στο νεροχύτη.

Μετά το τηγάνισμα μπέικον, η κουζίνα σου μοιάζει με πεδίο βολής

Το τσιτσίρισμα του μπέικον στο τηγάνι έχει ως αποτέλεσμα οι εστίες και οι γειτονικοί πάγκοι να βρίσκονται διάσπαρτοι με λιπαρούς λεκέδες. Αντί λοιπόν να τηγανίσεις το μπέικον, δοκίμασε να το ψήσεις στο φούρνο, αραδιάζοντας τις φέτες του σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο. Και λίγο πιο υγιεινό και πιο καθαρή η κουζίνα σου.

 Πάντα καταλήγεις να πετάς αυγά στα σκουπίδια

Όσο είναι ακόμα φρέσκα, μοίρασε το περιεχόμενό τους σε ένα ταψί με φορμάκια για μάφιν, είτε κρόκους και ασπράδια μαζί, είτε ξεχωριστά, ανάλογα με το πώς τα χρησιμοποιείς συνήθως στις συνταγές σου. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη, όπου τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν έως και για έξι μήνες!

You May Also Like