Τα λάθη που κάνουμε όλες όταν ξεβαφόμαστε!

Είναι απαραίτητο να αφαιρείς το μακιγιάζ όταν πέφτεις για ύπνο και όχι μόνο, προκειμένου να αφήσεις το δέρμα σου να αναπνεύσει. Το ντεμακιγιάζ είναι το Α και το Ω στην ρουτίνα ομορφιάς σου και και ο βασικός κανόνας για ένα καθαρό και υγιές δέρμα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που όλες κάνουμε όταν ξεβαφόμαστε. Σίγουρα κάνεις κι εσύ μερικά από αυτά:

Χρησιμοποιείς βαμβάκι και όχι τα ειδικά «βαμβάκια» που είναι για μακιγιάζ

ntemakigiaz
Όταν βάζεις τη λοσιόν ή το λαδάκι για το ντεμακιγιάζ σου στο βαμβάκι, αυτό φράζει τους πόρους και μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του ακόμη και στην εμφάνιση ακμής. Πάρε τα ειδικά «σφουγγαράκια-βαμβάκια» (πώς ακριβώς τα λένε βρε παιδιά;;;)!

Ίδιο προϊόν ντεμακιγιάζ για πρόσωπο και μάτια;
Όχι, όχι, όχι. Απλά μην το κάνεις! Η περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητη και χρειάζεσαι άλλο προϊόν ντεμακιγιάζ, από αυτό που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Φρόντισε το ντεμακιγιάζ που θα πάρεις για τα μάτια να είναι οφθαλμολογικά ελεγμένο και να μην ερεθίσεις την περιοχή.

ntemak

Σαπούνι για ντεμακιγιάζ;
Όχι και πάλι όχι. Το θέμα είναι το pH που πρέπει να ρυθμίσεις και να κρατάς σταθερό. Το σαπούνι έχει pH γύρω στο 10 (είναι αλκαλικό), ενώ η επιδερμίδα είναι ελαφρώς όξινη με pH 5,5. Όταν, λοιπόν, ξεβάφεσαι με σαπούνι διαταράσσεις την ισορροπία και νιώθεις μια ξηρότητα.

Μαντηλάκια καθαρισμού;

makeup
Μπορεί να τα χρησιμοποιείς καθημερινά επειδή σε βολεύουν αλλά μην το κάνεις. Μπορείς αν το κάνεις μια στο τόσο, όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Αλλά δεν ξεβάφουν καλά το πρόσωπό σου , δεν προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια. Τέλος, αν ξεβαφτείς με μαντηλάκια μην ξεχνάς ποτέ να πλένεις το πρόσωπό σου με άφθονο νερό.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *