Το τέλος και η νέα αρχή στη ζωή μας

Τι  σημαίνει για τον καθένα μας το τέλος και τι η νέα αρχή; To τέλος το συναντάμε σε πολλά πεδία στην καθημερινότητά μας . Από την άλλη πλευρά , τα νέα ξεκινήματα τα εντοπίζουμε επίσης παντού ,αλλά είναι και στη δική μας βούληση για το αν θα συμβούν. Έχουμε λοιπόν ένα τέλος που μπορεί και να μη θέλουμε να συμβεί κάποιες φορές ,όπως στον έρωτα . ..Έχουμε και τη νέα αρχή όμως , η οποία  είναι αποκλειστικά στο χέρι μας.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πού μπορεί να έρθει ένα τέλος; Στον επαγγελματικό τομέα , διότι τελείωσε μια δουλειά και ίσως έρχεται, αλλά όχι πάντα μια άλλη. Δίνουμε βάση και είναι σημαντικό να δίνουμε στο πού επιθυμούμε να εξελιχθούμε , τι είναι καλύτερο για μας.

Πάντα με υπομονή και επιμονή με όλη τη σημασία της λέξεως. Ακόμη, σε μια φιλία, είτε γιατί δε μας γέμιζε πια, είτε γιατί προδοθήκαμε, είτε λόγω άλλων συνθηκών. Είμαστε φύσει κοινωνικά όντα και θέλουμε να συνυπάρχουμε, να μην είμαστε μόνοι και να μη μείνουμε μόνοι. Όσο περνά ο καιρός όμως, γνωρίζουμε ανθρώπους και μπαίνουν κι άλλοι στη ζωή μας  και επιλέγουμε με ποιους ταιριάζουμε και νιώθουμε καλά.

Επιπλέον, στον ερωτικό τομέα, είτε γιατί το θέλαμε εμείς ή ο άλλος, ή και οι δύο. Οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους, ό,τι γίνεται, γίνεται  για καλό και ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Και πρέπει να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ευτυχία που μας αξίζει. Υπάρχει επίσης και το τέλος, αυτό που αισθανόμαστε ότι έχει έρθει όταν περνάμε δύσκολες φάσεις, στεναχώριες, θλίψη και απογοητεύσεις από οτιδήποτε δυσάρεστο. Το τέλος το δίνεις εσύ, ή έρχεται και κάποιες φορές  χωρίς να το θέλεις κι εκεί είναι το δύσκολο, αλλά και ένα στοίχημα για να τα καταφέρεις και όλα να τα ξεπερνάς και να είσαι πιο δυνατός.

Εδώ έρχεται το νέο ξεκίνημα… Έχεις την ευκαιρία να το κάνεις, γιατί το θες εσύ. Μερικές φορές θες να έρθει, αλλά δεν έρχεται , οπότε πρέπει να αφεθείς. Η νέα αρχή δε γίνεται χωρίς να το θέλουμε, απλώς κάποιες φορές αν έρθει κάτι νέο, διαλέγεις με προσοχή αν το θες. Διότι το καινούριο , δεν σημαίνει ότι θα είναι και το κατάλληλο. Παρόλα αυτά, επειδή το τέλος δε σημαίνει και ότι τελείωσαν όλα και το νέο βρίσκεται στα χέρια μας κυρίως, μας ωφελεί το εξής : Nα μη το βάζουμε κάτω, να αφήσουμε μακριά την παραίτηση του εαυτού και να ποντάρουμε, να στοχεύουμε ,να προσπαθούμε και να επιδιώκουμε τη χάραξη  κατάλληλων, καινούριων δρόμων. Μήπως τελικά   το τέλος, ισοδυναμεί  με τη νέα αρχή σε κάθε τομέα στη ζωή μας;

Και ήρθε η ώρα να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο .Να ξεφύγω για λίγο από την ιδιότητα του αρθρογράφου. Θυμάμαι τον εαυτό μου, να αποκλείει να ασχοληθεί με το γραπτό λόγο. Κι όμως , το δοκίμασα εδώ στο elenifourli.com και το αγάπησα. Είναι πολύ όμορφο να γράφεις ελεύθερα και να εκφράζεσαι για κάθε θέμα ,που κάποιος θα ήθελε να δει .

Είναι ωραία αυτή η επικοινωνία μέσα από εδώ ,με τον αναγνώστη , με σας . Γιατί πάντα απευθύνεσαι κάπου στην επικοινωνία. Είναι ο πομπός και ο δέκτης . Του μεταφέρεις το μήνυμα, όσο καλύτερα μπορείς και με σεβασμό. Αφουγκράζεσαι, τι τον ενδιαφέρει. 83 άρθρα λοιπόν. Για τη γυναίκα , τον άνδρα ,τον έρωτα , την οικογένεια , τη φιλία , το φαγητό , τα ταξίδια ,την ψυχολογία και τις ανθρώπινες σχέσεις . Σας ευχαριστώ που τα αγαπήσατε. Ίσως στο μέλλον μεγαλώσει η λίστα σε νούμερο. Ποιος ξέρει ; Εις το επανιδείν.

Σας φιλώ με πολλή πολλή αγάπη <3  <3  <3  <3  <3  <3  <3 .

Αγνή Λάμπρου

Υ.Γ. Ελένη και Γιάννη σας ευχαριστώ !!! <3

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *