Θα κρυώσουμε φέτος.. έτσι λένε τα «μερομήνια».

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Είδα που λέτε το παρακάτω βίντεο με τα μερομήνια του φετινού χειμώνα.. Δεν ξέρω αν πιστεύετε σ’ αυτή τη μέθοδο ή επειδή αμφισβητείται από την επίσημη μετεωρολογία τη σνομπάρετε.. αλλά εγώ πιστεύω στις παλιές εμπειρικές μεθόδους! Καταρχάς το λένε και οι ψαράδες.. σαν τα μερομήνια δεν πέφτει τίποτα άλλο μέσα!

Να σας πω όμως πώς διαβάζουν τα μερομήνια; Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 μέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή η πρώτη μέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις μέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από 1 έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο.. δηλαδή από τις 14 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετραώρου. Αν ας πούμε, στις 3 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Πάντως πέρα από τα μερομήνια.. με την κλιματική κρίση που βιώνει ο πλανήτης μας.. οι χειμώνες και τα καλοκαίρια θα φέρνουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Το βλέπουμε το καλοκαίρι με τις φωτιές.. μάλλον το χειμώνα θα δούμε και χιόνια.. όπως πέρυσι! Με τις πλημμύρες μόνο τι θα γίνει.. τώρα που κάηκαν τα δάση μας!

Για φέτος λοιπόν το χειμώνα.. όπως θα δείτε και στο βίντεο.. αναμένεται να κρυώσουμε! Άρα θα σας φέρω ζεστά παλτό στο showroom.. να κάνω κι εγώ τη δουλειά μου (lol)! Τσεκάρετε τα μερομήνια.. ιδίως όσοι σχεδιάζετε κάποιον γάμο, βάφτιση ή εργασίες στο σπίτι σας!

 

Photos: Wim van ‘t Einde and Ronan Furuta (Unsplash) / meteo

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *