Τηγανητό ρύζι με σκόρδο (Ταϊλανδέζικη συνταγή)

Έχετε όρεξη να κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την Ταϊλάνδη;; Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως λατρεύω το ρύζι σε οποιαδήποτε μορφή και ειδικά το τηγανητό… Σήμερα λοιπόν στο elenifourli.com θα φτιάξουμε μια γρήγορη συνταγή… και παράλληλα πολλή νόστιμη.

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι (μαγειρεμένο αρκετή ώρα νωρίτερα)

1/3 φλιτζ. σπορέλαιο

3-4 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

2 αυγά

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 και ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

3-4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι… προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε και το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Δημιουργήστε μια λακουβίτσα στο κέντρο του τηγανιού και ρίξτε εκεί το βούτυρο. Όταν λιώσει σπάστε τα αυγά μέσα στη λακουβίτσα και ανακατεύετε και πάλι μαζί με το ρύζι. Προσθέστε την σάλτσα σόγιας, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν να το σερβίρετε προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Έτοιμο!!!

Συμβουλή… Το ρύζι πρέπει να είναι μαγειρεμένο από πριν γιατί διαφορετικά αν είναι ζεστό θα έχει πολύ υγρασία και δεν θα βγει καλή η συνταγή..

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like