H μπανάνα είναι αγαπημένο φρούτο για πολλούς με μικρή όμως διάρκεια ζωής. Διατηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο και στη συνέχεια μαυρίζουν. Η σημερινή συνταγή, λοιπόν, είναι η λύση για να μην πετάξεις τις ώριμες μπανάνες που έμειναν στο ψυγείο σου. Οι τηγανίτες μπορούν να γίνουν το πιο γευστικό πρωινό αν τις συνοδέψεις με ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα ποτήρι χυμό. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη συνταγή…
Σε ένα μπολ κόψτε σε λεπτές φέτες 2 πολύ ώριμες μπανάνες και λιώστε τες μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.γ. κανέλλα και 1 κ.γ. μέλι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε σ’ ένα αντικολητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1 κ.σ. του μίγματος για κάθε τηγανίτα. Μετά από 2 λεπτά γυρίστε κάθε τηγανίτα και βγάλτε τες από το τηγάνι μόλις πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Εύκολα και γρήγορα, λοιπόν, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μπανάνες που μαύρισαν και να φτιάξετε ένα γευστικό πρωινό με λιγότερο από 60 θερμίδες ανά μερίδα.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου