Τι είναι το baby swimming και πως μπορεί να βοηθήσει βρέφη και παιδιά;;

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που επιτέλους άνοιξαν οι παιδότοποι, είμαστε τακτικοί πελάτες… Εκτός του ότι η Μαρτίνα εκτονώνεται.. κάνουμε και εμείς οι γονείς ωραίες γνωριμίες και μαθαίνουμε και ωραία πράγματα.. Όπως πριν λίγες ημέρες που έμαθα για το baby swimming από έναν μπαμπά, που δήλωνε πως το κολύμπι κάνει απίστευτα καλό στα παιδιά..

Είχα δει και κάτι σχετικό στην τηλεόραση αλλά δεν είχα ψαχτεί παραπάνω.. To baby swimming αφορά παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών..

(στο όριο είμαστε)..

Σε αυτή την ηλικία, το μωρό δεν θα μάθει προφανώς να κολυμπάει! Εξασκεί όμως ένα φυσικό αντανακλαστικό… Να μην καταπίνει νερό όταν βρίσκεται βυθισμένο σε αυτό. Επιπλέον, η επαφή με το νερό συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη του μωρού, το ηρεμεί και το χαλαρώνει.

Μετά τα τα 3 έτη το παιδί μπορεί να ξεκινήσει κανονικά κολυμβητήριο…

Πάμε να δούμε μαζί 2 σημαντικούς λόγους που καλό θα είναι να ξεκινήσει ένα παιδί το κολύμπι από μικρή ηλικία..

-Με το κολύμπι βελτιώνεται η μυϊκή συναρμογή ενός παιδιού, δηλαδή μαθαίνουν οι μύες του να λειτουργούν συντονισμένα και ταυτόχρονα δυναμώνει το μυοσκελετικό του σύστημα.

-Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που βελτιώνει την αναπνευστική ικανότητα του παιδιού και την καρδιακή του λειτουργία και το βοηθά να αναπτύξει δύναμη και αντοχή, αφού δεν καταπονεί το σώμα και μπορεί το παιδί να κολυμπάει με το δικό του ρυθμό για αρκετή ώρα.

Όπως καταλάβετε ο συγκεκριμένος μπαμπάς με έπεισε… Αν και ξεκινάει ο χειμώνας και στην Χαλκίδα έχουμε ανοιχτό κολυμβητήριο, λέω να πάω μια βόλτα .. Μπορεί να μην προλάβουμε το baby swimming, θα ετοιμαστούμε όμως για να γίνουμε μοναδικές κολυμβήτριες…

Τα λέμε στους Ολυμπιακούς του 2037… lol

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *