Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου; Viral απαντήσεις στην πιο κλασική ερώτηση

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Η 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Εθνική εορτή, αφού αποτελεί την επίσημη ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, κατά του τουρκικού ζυγού. Η ημερομηνία αυτή θεωρήθηκε ως σημείο αναφοράς από τις πρώτες ήδη ημέρες της Επανάστασης, και μάλιστα ως έναρξη ειδικής χρονολόγησης, ακόμα και σε περιοχές που είχαν επαναστατήσει νωρίτερα.

Διπλή γιορτή για την ορθοδοξία, την Ελλάδα και τους Έλληνες, τιμάται κάθε χρόνο με στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, εκδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει viral οι διάλογοι μεταξύ ρεπόρτερ και πολιτών που καλούνται ν’ απαντήσουν στην ερώτηση: «τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;»

Γι’ αυτό, με αρκετές δόσεις χιούμορ σήμερα, θυμόμαστε μερικές από αυτές, για να γελάσουμε και ν’ αναρωτηθούμε… εμείς πόσα γνωρίζουμε;

Fake, τρολ ή αληθινές, κάποιες είναι πολύ ευρηματικές:

Ανάμεσα σε αυτές: ο «Ευαγγελισμός» είναι μια στάση του μετρό, η «Μαντώ» είναι τραγουδίστρια που πήρε μέρος στη Eurovision και ο Καποδίστριας ίδρυσε την πρώτη ελβετική τράπεζα με ελληνικά κεφάλαια, ωστόσο αυτά δεν λέγονται στον κόσμο για να μη διεκδικήσει ποσοστά!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

You May Also Like