Τι μυρωδικά φυτά να βάλω στο μπαλκόνι μου;

Τα μυρωδικά και τα βότανα είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής κουζίνας. Το να τα καλλιεργούμε στο σπίτι μας είναι κάτι που δεν απαιτεί πολύ κόπο ούτε πολύ χρόνο! Εκτός αυτού τα έχουμε διαθέσιμα όποτε τα χρειαστούμε και δεν έχουμε το φόβο ότι θα ξεμείνουμε ποτέ! Τι μυρωδικά μπορούμε να έχουμε σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας;

Βασιλικός

Φυσικά και είναι το νούμερο ένα σε αυτή τη λίστα! Μπορούμε να τον προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στην σάλτσα για τη μακαρονάδα μας και σε οποιαδήποτε πιάτο για γαρνίρισμα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μοσχομυρίσει το σπίτι μας! Ευδοκιμεί στον ήλιο και τη ζέστη. Ωστόσο, καθώς τα φύλλα του μαραίνονται γρήγορα, καλό είναι να έχουμε παραπάνω από ένα γλαστράκι!

Δυόσμος

Ο δυόσμος είναι ανθεκτικό φυτό και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για να αναπτυχθεί. Θέλει μόνο ήλιο, συχνό πότισμα και να είναι προστατευμένος από τους βοριάδες. Τα αρωματικά του φύλλα, αποξηραμένα ή όχι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σχεδόν σε όλα τα φαγητά, αλλά και τα ροφήματα. Α, και στα μοχίτο!

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός συναντάται πολύ συχνά στις ελληνικές συνταγές, αλλά και σε κουζίνες της μέσης ανατολής! Το μόνο που χρειάζεται είναι  άπλετο φως για να αναπτυχθεί! Αξίζει να τον έχουμε στο μπαλκόνι μας!

Κόλιανδρος

Σε άλλους αρέσει, άλλοι δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά του. Το θέμα με αυτό το μυρωδικό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρος του: από τους σπόρους και τις ρίζες, μέχρι το σώμα και τα φύλλα του. Δεν έχει πολλές απαιτήσεις σαν φυτό, μόνο πότισμα, ενώ είναι ανθεκτικός στην ξηρασία!

 

Παρασκευή

You May Also Like