Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Εάν ψάχνεις και εσύ τι θα μαγειρέψεις για αύριο και δεν ξέρεις, τότε σου έχουμε μια λύση.
Η λύση λέγεται ταλιατέλες σουφλέ με μανιτάρια.
Τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις;

Υλικά:
500 γρ (1 πακέτο) ταλιατέλες
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
5-6 φρέσκα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γρ. τυριά που λιώνουν, τριμμένα
1 μικρή (200 γρ) κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο για να απλώσεις στο πυρέξ/ταψί
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 3’-4’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για ακόμα 3’-4’.

Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15’. Το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι ελαφρώς ζουμερό.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για τα 2/3 του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία.
Προτιμώ ταλιατέλες με σπανάκι για να έχω πιο ωραίο χρώμα στο πιάτο και βράζω για 4’.
Φροντίστε να κρατήσετε νερό από το βάσιμο, όσο μια βαθιά κουτάλα περίπου.
Όταν έχουμε έτοιμα σάλτσα και ζυμαρικά, βουτυρώνουμε ένα πυρέξ (ή ταψί) και ρίχνουμε τις μισές ταλιατέλες.
Από πάνω αδειάζουμε τη σάλτσα και λίγο από τα τριμμένα τυριά.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Τελειώνουμε ρίχνοντας το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 20’-25’.
Όταν σβήσουμε το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να σταθεί για ένα μισάωρο πριν σερβίρουμε.
Είστε έτοιμες! Καλή όρεξη!