Τι θα λέγατε για… λευκά Χριστούγεννα;

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Χιόνια στο καμπαναριό, ξύπνησε όλο το χωριό! Κι αν δεν τα είδατε, τα νιώθετε! Μη μου πείτε ότι δε νιώθετε τον παγωμένο αέρα ή δεν είδατε τη χιονισμένη Δίρφυ μας! Αυτό ήταν… Ήρθε για τα καλά ο χειμώνας και είμαστε στο παρά πέντε για χιονισμένα Χριστούγεννα! Αλήθεια, θα θέλατε να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα; Εγώ δεν είμαι σίγουρη: από τη μία μου αρέσει σαν ιδέα και σαν εικόνα, από την άλλη όμως δε θέλω όλη αυτή την ταλαιπωρία που φέρνει το χιόνι: κλειστοί δρόμοι, επικίνδυνα πεζοδρόμια που γλιστρούν, δυσκολίες στις μετακινήσεις, παγωνιά, περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό και γενικά τα τελευταία χρόνια ο χιονιάς έχει συνδυαστεί με άσχημες συνέπειες.

Αν θα μπορούσε να χιονίσει λιγάκι όμως, έτσι ίσα ίσα να δούμε λευκές χιονονιφάδες να στροβιλίζονται, λίγο χιονάκι στις ταράτσες, στις αυλές και στην άκρη των δρόμων, νομίζω θα ήταν το ιδανικό!

Άραγε γιατί μας αρέσει τόσο πολύ το χιόνι; Πιστεύω ότι μας βγάζει μία παιδικότητα και μια νοσταλγία ανέμελων εποχών. Τότε που δεν μας ένοιαζε αν έκλεισε ο δρόμος ή αν πρέπει να βάλουμε αλυσίδες στους τροχούς αλλά το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν να βγούμε και να παίξουμε χιονοπόλεμο, να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο με χέρια κλαδιά και μύτη καρότο και να κάνουμε αυτοσχέδιο snowboard με τη σκάφη της γιαγιάς! Και αφού παγώσουμε αρκετά, βρέξουμε τις κάλτσες μας και η μαμά μας βάλει τις φωνές να μαζευτούμε στο σπίτι, εκεί να μας περιμένει ένα ζεστό ρόφημα και ένα αναμμένο τζάκι που θα ζεστάνει τις καρδιές μας.

Αυτή την εικόνα έχω μέσα μου όταν χιονίζει. Ακόμα καλύτερα μάλιστα με στολισμένο δέντρο! Λέτε λοιπόν; Δείχνει αρκετά πιθανό!!! Για να δούμε… Εσείς πώς νιώθετε όταν χιονίζει;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όταν χιονίζει επικρατεί ησυχία. Νομίζω ισχύει, καθώς σκέφτομαι ένα χιονισμένο τοπίο και ο μοναδικός ήχος που μου ταιριάζει είναι βήματα πάνω στο φρέσκο χιόνι! Και αυτή η ησυχία ξεκουράζει το μυαλό, ηρεμεί το πνεύμα και σε συνδέει με τη φύση.

Με αυτή την αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας θέλω να σας ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου! Με γιορτινή διάθεση θα είμαστε μαζί και την επόμενη εβδομάδα στην τελική ευθεία για τον αποχαιρετισμό του πολυτάραχου 2021. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα θέσουμε τους στόχους μας, θα συνειδητοποιήσουμε πως ωριμάσαμε και τι διδαχθήκαμε.

Let it snow και να περάσετε υπέροχα ό, τι κι αν κάνετε!

 

You May Also Like