Τιραμισού σε 15 λεπτά γίνεται;;;

Αν δεν δώσω συνταγή για γλυκάκι ..δεν πάει καλά η εβδομάδα.. Έτσι λοιπόν και σήμερα θα σας γλυκάνω με ένα πεντανόστιμο γλυκό, που θα το φτιάξουμε στο πι και φι…

Το τιραμισού είναι γλυκό που υποκλίνονται μπροστά στη γευστική του τελειότητα, ακόμα και οι φαν της σοκολάτας. Συνδυάζει κρέμα μασκαρπόνε, κακάο, σαβαγιάρ και καφέ, ενώ χαρακτηριστικό του είναι το τετράγωνο σχήμα του.

Είναι ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει τέλεια ένα γεύμα για αυτό και εγώ έψαξα και βρήκα την πιο εύκολη συνταγή για τιραμισού μέσα σε …15 λεπτά!

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα τιραμισού:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Για το μείγμα Καφέ / Σαβαγιάρ:

  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι καφέ: Βάζετε σε κούπα το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάτε καλά με το μηχανάκι του φραπέ. Βάζετε σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα μικρό ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με το καφέ.

Για τη κρέμα τιραμισού: Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ ή το ανακατεύετε ζωηρά για λιγότερο από 1 λεπτό απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε μέσα στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.

Στρώνετε σε 2 ποτήρια, σε 3 στρώσεις περίπου, εναλλάξ τα μπισκότα με το καφέ και τη κρέμα τιραμισού. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λευκής σοκολάτας.

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *