Το τσουρέκι της «μαμάς» Ντίνας είναι απλά υπέροχο!!!

Μου έρχεται να μπω μέσα στη φωτογραφία και να το φάω όλο!!! Ένα παραδοσιακό μαμαδίστικο τσουρέκι μου έστειλε η Ντίνα.. και όλη η οικογένεια είπε.. ότι ανυπομονεί να τελειώσει η νηστεία και να πέσουν με τα μούτρα στα τσουρέκια της! Μοσχοβολάει το σπίτι.. και αυτή η μυρωδιά είναι αλήθεια καταπληκτική!

Να δούμε τη συνταγή;

Υλικά:

  • 10 Αυγά
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 σακουλάκια μαχλέπι
  • 1 σακουλάκι μαστίχα Χίου
  • 1 σακουλάκι κακουλέ (κάρδαμο)
  • 4 βανίλιες
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα νέα φυτίνη (λιωμένη)
  • 1 πακέτα μαγιά (νωπή όχι σκόνη)
  • Αλεύρι όσο πάρει

Εκτελεση (της ΜΑΜΆΣ)

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαγιά (χλιαρό γάλα).
  • Ρίχνουμε το αλεύρι να γίνει χυλός και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αναμιγνύουμε τα υλικά όλα μαζί και προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει. (Γύρω στα 3 με 31/2 κιλά)
  • Αφήνουμε να φουσκώσει τρεις ώρες. Στη συνέχεια τα κάνουμε πλεξούδες. Τα τοποθετούμε σε ταψιά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλες 2 ώρες. Τέλος αλείφουμε λίγο με αυγό.. και ρίχνουμε φιλέ από αμύγδαλο.
  • Ψήνουμε στην αντίσταση στους 170° μέχρι να πάρει αυτό το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Μυστικό: Στην κουζίνα, κάτω από το ταψί με τα τσουρέκια βάζουμε ένα σκεύος (μπολ) ανοξείδωτο με νερό για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα!

Φυσικά.. το μεγαλύτερο μυστικό είναι να δημιουργείς με αγάπη.. Γι αυτό και τα τσουρέκια της μαμάς.. και ότι μαμαδίστικο τρώγεται.. είναι γευστικότατα! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή.. και στείλτε μου κι εσείς τις δικές σας στο [email protected] ή στα social!

ΥΓ: Ε.. πείτε.. δεν κάνει τέλεια τσουρέκια η πεθερά μου;

Ελενη ♥♥

You May Also Like