Τριημεράκι “φτου κι απ’ την αρχή”.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Στις γιορτές μια σχέση συνήθως χάνει την πυξίδα της. Θέλετε οι κοινωνικές υποχρεώσεις (κυρίως η επαφή με τους συγγενείς).. θέλετε οι πολλές ώρες μαζί.. θέλετε οι ατέρμονες συζητήσεις περί της πορείας των πραγμάτων.. όλα αυτά ανάβουν τα αίματα στο ζευγάρι!

Γίνονται πολλά ξεκαθαρίσματα και γι αυτό.. οι χωρισμοί όπως και οι νέοι – γρήγοροι έρωτες.. αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γιορτών. Πολλές βιάζεστε να αποκαταστήσετε τη συντροφικότητα μετά από έναν χωρισμό λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Σας πιέζει η ψυχοσύνθεσή σας.. προκειμένου να μην νιώθετε μοναξιά.. Νομίζω βέβαια.. ότι θέλετε να ξεπεράσετε τις σκέψεις που στροβιλίζονται στο μυαλό σας.. για το τι και ποιος φταίει και τελικά σήμερα είσαστε μόνες!

Τα έχουμε περάσει όλες αυτά αγαπητές αναγνώστριες. Γιορτές και χωρισμοί.. γιορτές και μοναξιές! Θυμάμαι εγώ έναν χειμώνα.. δεν θα πω χρονιά.. που χάθηκα από τον κόσμο.. κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους να τρώω πατατάκια και να βλέπω τη μία ταινία πίσω από την άλλη.. Οι ταινίες με έκαναν χειρότερα αλλά επέμενα να τις βλέπω.

Μετά από μια εβδομάδα.. και αφού έφαγα δύο κούτες πατατάκια και δέκα κιλά μελομακάρονα.. δεν με χωρούσαν τα ρούχα μου.. αλλά και αισθανόμουν ότι θα συμβιβαζόμουν με τη μοναξιά.. και θα εμένα στο ράφι.

Δεν είχα βέβαια κανένα θέμα με το ράφι.. αλλά με τον εαυτό μου τα είχα. Δηλαδή.. δεν είμαι ικανή να κρατήσω μια σχέση; Αυτή η ερώτηση με βασάνιζε..

Ήταν μια δύσκολη φάση.. μια φάση στην οποία χάθηκα στις αρνητικές σκέψεις. Πολλά χρόνια σχέσης.. πολλά όνειρα για το μέλλον.. που όλα αποδείχτηκαν απατηλά.. Μια κάλπικη συμβίωση που φανερώθηκε με ένα εύκολο “ας χωρίσουμε”..

Το φταίξιμο όσο δεν το μοίραζα.. με έκανε να χάνω τον εαυτό μου. Ήταν μεγάλο το σοκ.. αλλά τελικά.. το ξεπέρασα με τον καιρό. Ο καιρός άλλωστε.. γιατρεύει όλες τις πληγές! Αυτή η δύσκολη φάση.. αυτή η υπιτιμητική για εμένα στάση μου.. αυτή η τύπου κατάθλιψη που έπαθα.. με έκανε να ξαναγεννηθώ!

Κάθε σχέση που ήρθε έπειτα.. ερωτική ή φιλική.. με βρήκε πιο ώριμη.. πιο ξεκάθαρη στο τι ζητάω και τι δικαιούμαι να ζητάω. Έτσι πορεύτηκα και έκανα τελικά οικογένεια. Όλες οι ανασφάλειες.. όλες οι ανησυχίες.. οι φοβίες.. οι στερεότυπες πεποιθήσεις.. συντάχθηκαν πίσω από μια δυνατή γυναίκα.. μια γυναίκα που ξαναγεννήθηκε στα δύσκολα! Οι αληθινοί έρωτες.. οι μεγάλες αγάπες.. δημιουργούνται στη βάση των ξεκάθαρων και διατυπωμένων “θέλω”..

Έρχεται τριημεράκι.. Μήπως ήρθε η ώρα να γεμίσουμε μπαταρίες και να ανασυνταχτούμε; Μήπως για κάποιες αυτό το “φτου κι από την αρχή” στην ερωτική ζωή ή γενικά.. στα επαγγελματικά.. στα κοινωνικά.. και σε άλλα.. ζυμωθεί αυτό το τριήμερο; Μήπως εν τέλει να ευχηθώ ένα “καλή φώτιση” με νόημα;

Κλείνω εδώ κορίτσια μου.. Καλά να περάσετε το τριήμερο και να μη μασάτε.. γίνετε οι πρωταγωνίστριες της ζωής σας!

 

You May Also Like