Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Ανεβήκατε στη ζυγαριά; Εγώ ναι… Ενώ συνήθως το αποφεύγω, σήμερα το πρωί τόλμησα.
Αμέσως μετά άρχισα ν’ αμφισβητώ την ακρίβεια της ζυγαριάς, ρώτησα τους υπόλοιπους στο σπίτι αν την έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα και μήπως έχουν παρατηρήσει να “χάνει”… Μετά την αμφισβήτηση ήρθε η αποδοχή. Δεν χάνει η ζυγαριά, εγώ έχω χάσει τη μπάλα!
Επέστρεψα στην κουζίνα το κομμάτι της βασιλόπιτας με τη λευκή σοκολάτα που είχα βάλει για πρωϊνό (!!!), ήπια δύο ποτήρια νερό κι έβαλα έναν καφέ φίλτρου.. σκέτο, της παρηγοριάς!
Το ξέρω φίλοι μου, έρχεται κι άλλο τριήμερο με γιορτές και πάλι θα βγούμε, θα φάμε και θα πιούμε. Αμέσως μετά, θα ψάχνουμε γρήγορους κι αποτελεσματικούς τρόπους για αποτοξίνωση, αδυνάτισμα, ξεφούσκωμα.
Κι ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τέτοια άρθρα, αν θέλετε κάτι δοκιμασμένο και όχι θεωρητικό, τότε είστε στο σωστό σημείο:
1. Ενυδάτωση – νερό
Δεν χρειάζεται ανάλυση. Αντί να περιγράψουμε για ακόμη μία φορά τα πλεονεκτήματα του να πίνεις άφθονο νερό, ας δούμε τι μπορεί να προκαλέσει η αφυδάτωση:
Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μολύνσεων και ιδιαίτερα του ουροποιητικού. Μπορεί να αυξήσει το αίσθημα κόπωσης και να μας κάνει να αισθανόμαστε αδύναμοι και κουρασμένοι. Μπορεί να μειώσει την ελαστικότητα του δέρματος.
2. Άσκηση
Αν δεν έχετε επιστρέψει ακόμη στο κανονικό πρόγραμμα γυμναστικής σας, επιλέξτε περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και γενικά κάτι που σας αρέσει και θα ξυπνήσει τους μύες, το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και όλο το σώμα.
3. Ξεκούραση – ύπνος
Καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να κοιμηθούμε 7-9 ώρες ύπνου το βράδυ. Έχουμε ασχοληθεί στο blog αυτό με το θέμα του ποιοτικού ύπνου και τη σημασία του. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Τροφές και ποτά που επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο μας
12 συμβουλές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας
4. Λαχανικά, φρούτα, φυτικές ίνες και όσπρια
Το έντερο, το συκώτι και το στομάχι μας χρειάζονται υποστήριξη! Ο μεταβολισμός μας πρέπει να ξυπνήσει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα να ενισχυθεί με φυσικούς τρόπους. Έχετε υπόψη άλλωστε πόσες ιώσεις και τύποι γρίπης κυκλοφορούν γύρω μας! Σπιτικό φαγητό, με σύνεση στην ποσότητα και έμφαση στην ποιότητα.
5. Όχι άλλη ζάχαρη, όχι άλλο αλκοόλ
Αναρωτιέστε τι θα κάνετε όλα αυτά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν; Ψάχνετε συνταγές για να τ’ αξιοποιήσετε; Θα σας πω τι να κάνετε:
Τίποτα! Και φροντίστε του χρόνου να μην φτιάξετε τόσα πολλά! Όσο για το αλκοόλ, είναι γνωστό ότι παχαίνει (έμμεσα) και ότι δεν έχει καμία απολύτως θρεπτική αξία.