Με ultrasonic ήχους Έλληνας εφευρέτης απωθεί κουνούπια και κατσαρίδες!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Κι όμως ναι! Τα ελληνικά μυαλά βρίσκονται εδώ και το αποδεικνύουν περίτρανα άρθρα που αναφέρονται σε καινοτόμα apps! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 26χρονος developer Χρήστος Αποστόλου ο οποίος ανέπτυξε δύο εφαρμογές με τα χαρακτηριστικά ονόματα Ksou Ksou και KatsaridoKsouKsou οι οποίες αποτελούν τις πρώτες ελληνικές δωρεάν εφαρμογές κινητών οι οποίες, όπως υποστηρίζει ο δημιουργός τους, δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απωθούν οποιοδήποτε κουνούπι αλλά και κατσαρίδα που πιθανώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτούς με το πάτημα ενός κουμπιού!

Οι εφαρμογές είναι εύχρηστες και απλές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο της συσκευής ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων.

Παρόλα αυτά οι συχνότητες του αρχείου που “παίζουν” είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες και θα επιλέξουν να απομακρυνθούν. Επίσης, εντός της εφαρμογής υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο χρήστης την οθόνη της συσκευής ως σημείο προσέλκυσης των κουνουπιών με μωβ υπεριώδες χρώμα, έτσι ώστε αν δεν λειτουργεί ο ήχος, να τα εξολοθρεύσει ο χρήστης μόνος του.

Ουσιαστικά η εφαρμογή παράγει ήχο από 12Hz έως 40kHz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22Hz και πάνω αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια. Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 60 είδη κουνουπιών οπότε μερικές φορές μπορεί η εφαρμογή να μην είναι πλήρως αποτελεσματική.

Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που θα τους επηρεάσει ο ήχος εξαρτάται και από την όρεξη τους, πόσο αιματάκι ας πούμε έχουν όρεξη να αντλήσουν, από την περίοδο αναπαραγωγής, αυξάνεστε και πληθύνεστε ισχύει και εδώ, καθώς και από την περιοχή. Παρόλα αυτά λειτουργεί στα περισσότερα είδη.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως δεν είναι επιβλαβής η εφαρμογή αυτή για το περιβάλλον. Να ευχηθούμε να σημειώσουν τεράστια επιτυχία τα apps του 26χρονου… Κύρου Γρανάζι και να τον διαβεβαιώσω πως πρώτη θα τρέξω να προμηθευτώ τα Ksou Ksou και KatsaridoKsouKsou, ένεκα καλοκαιριού!

Οι εφαρμογές βρίσκονται δωρεάν εδώ:

https://www.christosapostoloudev.eu/ksouksou
https://www.christosapostoloudev.eu/katsaridoksouksou

 

Φωτο: Evgeniy Prokofiev, Erik Karits, Elena Mozhvilo, Marcus Spiske

You May Also Like