Βραδινή βόλτα στη στολισμένη Χαλκίδα μας

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Πήγατε βόλτα στη στολισμένη Χαλκίδα μας; Πώς σας φαίνεται;

Η αλήθεια είναι ότι έχει άπειρο κόσμο και κίνηση στους δρόμους και παντού, που δεν απολαμβάνεις και πολύ να βρίσκεσαι στο κέντρο! Από τη μία τα έργα για τους αγωγούς φυσικού αερίου, από την άλλη εκατομμύρια αυτοκίνητα στα στενά της πόλης και γενικά επικρατεί γκρίνια κι εκνευρισμός.

Αν εξαιρέσουμε όμως τα αρνητικά αυτών των ημερών και αφεθούμε, όσο μπορούμε, στη μαγεία των Χριστουγέννων, θ’ ακούσουμε τα παιδικά γέλια, τις ευχές που ανταλλάσσουν οι άνθρωποι, θα παρατηρήσουμε τη διάθεση για προσφορά και την ανάγκη όλων να επιστρέψουμε επιτέλους στην προ πανδημίας κανονικότητα.

Η γρίπη και οι ιώσεις είναι σε έξαρση, παρόλα αυτά όλοι είναι έξω και κάνουν σχέδια για τις γιορτές. Άλλοι βάζουν μάσκες που και που, άλλοι όχι.

Ο κόσμος είναι έξω. Ψωνίζει, κάνει βόλτα, ετοιμάζεται για το τριήμερο των Χριστουγέννων. Οι προτάσεις για ρεβεγιόν πολλές, οι βιτρίνες γεμάτες με αστραφτερά ρούχα, τα στενά μοσχομυρίζουν φρέσκα γλυκά κι εδέσματα, από τις γειτονιές ακούγονται τραγούδια και μουσικές.

Ο στολισμός της πόλης μας είναι λιτός και όμορφος, κατά την προσωπική μου άποψη. Αν και λείπει ένα καράβι από τη Χαλκίδα, όπως είχα εκφράσει και πέρσι (εδώ).

Εμένα μου αρέσει πολύ να βλέπω τα πραγματικά υπέροχα στολισμένα μαγαζιά, ειδικά όταν σουρουπώνει και η πόλη ανάβει τα φωτάκια της!

Πάμε μία βόλτα λοιπόν στη στολισμένη πόλη μας, μέσα από φωτογραφίες…

Σας ευχόμαστε ολόψυχα να περάσετε όμορφα, όπως ακριβώς εσείς θέλετε και ταιριάζει στον καθένα σας. Να ξεκουραστείτε, να διασκεδάσετε, να μοιραστείτε οικογενειακές στιγμές.

Καλά Χριστούγεννα!

You May Also Like