3 φαγητά που είναι καλύτερα να τα τρώμε ΄΄ξαναζεσταμένα΄΄

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Αλήθεια πως τα πάτε με το χθεσινό φαγητό;;; Το φαγητό δηλαδή που μας περίσσεψε, το βάλαμε στο ψυγείο.. και την επόμενη ήμερα το βγάζουμε το ξαναζεσταίνουμε και το τρώμε. Ευκολάκι… Ειδικά για την μαγείρισσα – νοικοκυρά του σπιτιού, που δεν χρειάζεται να ξαναμαγειρέψει και ίσως να είναι και η μόνη που το απολαμβάνει τόσο πολύ… lol

Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται το φαγητό… Υπάρχουν φαγητά όντως που τα τρως και παγωμένα που λέει ο λόγος.. και είναι και κάποια άλλα (συνήθως όσπρια, λαδερά κλπ), που σε περίπτωση που περισσέψουν σου έρχεται να τα πετάξεις και να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω..

Το θέμα μας όμως σήμερα δεν είναι αν τρώμε χθεσινό φαγητό.. αλλά ότι υπάρχουν 3 φαγητά που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι καλύτερα να τα τρώμε και την επόμενη ημέρα, γιατί μας γεμίζουν με περισσότερες βιταμίνες και κάνουν καλό στον οργανισμό μας.. Αλήθεια τώρα;;;

Πάμε να τα δούμε..

Βραστές πατάτες

Κι όμως… Οι χθεσινές βραστές πατάτες δίνουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο από ό,τι αν τις καταναλώνατε φρέσκες και ζεστές. Έρευνα μάλιστα έδειξε ότι η περιεκτικότητα μιας ζεστής βραστής πατάτας σε ανθεκτικό άμυλο από 7% έφτανε στο 13% όταν είχαν περάσει αρκετές ώρες και ήταν κρύα.

Ξαναζεσταμένα ζυμαρικά

Σε πείραμα υπό την καθοδήγηση της δρ. Denise Robertson από το Πανεπιστήμιο του Surrey, δόθηκε στους μισούς συμμετέχοντες να φάνε κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα. Αυτό που είδαν ήταν ότι τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με τα πρόσφατα βρασμένα μακαρόνια. Ακόμα, τα μακαρόνια που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και ξαναζεσταθεί, επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις τιμές του σακχάρου αφού παρατηρήθηκε 50% μικρότερη αύξηση στη γλυκόζη του αίματος. Αυτά είναι…

Ρύζι από χθες

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο φρέσκο μαγειρεμένο ρύζι και στο χθεσινό η αλήθεια είναι.. Σύμφωνα με έρευνα όταν τρώμε φρέσκο μαγειρεμένο ρύζι το άμυλο που περιέχει μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε γλυκόζη. Όταν όμως το βάλουμε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου, ένα μέρος του αμύλου του μετατρέπεται στο λεγόμενο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο συμπεριφέρεται περισσότερο όπως οι φυτικές ίνες και αποδίδει λιγότερες θερμίδες.

Λέτε να συμβαίνει και με άλλα φαγητά αυτό.. ή την έρευνα την έκανε κάποια απελπισμένη νοικοκυρά που είχε κουραστεί να μαγειρεύει κάθε μέρα;;; lol

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *