3 κανόνες για ένα πάντα καθαρό σπίτι!

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο και νιώθουμε πολύ πιο χαρούμενοι και ευδιάθετοι, όταν αυτό είναι καθαρό , τακτοποιημένο και μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα! Τι κάνουμε όμως όταν ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος και η καθαριότητα γίνεται βαριά αγγαρεία;

Μερικά μυστικά θα μας φανούν χρήσιμα… γιατί θέλει κυρίως τρόπο και όχι… κόπο!

  • Ένα βασικό και ίσως το σπουδαιότερο μυστικό είναι η συχνότητα. Το τακτικό καθάρισμα, σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο, αφού απαιτεί λιγότερο χρόνο. Όσο αφήνετε το σπίτι χωρίς φροντίδα… τόσο σας «αφήνει» και αυτό!
  • Ορίστε συγκεκριμένη μέρα για την καθαριότητα, έτσι ώστε να μην χάνετε τη σειρά και το πρόγραμμά σας. Γενικά η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ αποτελεσματική.
  • Μην αφήνετε τίποτα για την επόμενη ημέρα. Ο, τι μπορείτε να τακτοποιήσετε επί τόπου ή να καθαρίσετε άμεσα σίγουρα είναι προς όφελός σας. Η μία ακαταστασία φέρνει την άλλη και η συνεχής αναβολή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο χάος.

Γενικότερα αγαπήστε και φροντίστε τον χώρο όπου ζείτε. Η διάθεσή μας σχετίζεται άμεσα με την ατμόσφαιρα που εκπέμπει το σπίτι μας, οπότε η καθαριότητα είναι σίγουρα η μισή… ή και ολόκληρη η αρχοντιά!

 

 

Σταυρούλα Λουκά

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *