4 λόγοι που δεν έχουμε λαμπερό δέρμα

Τι πιο όμορφό από το να ξυπνάμε και να βλέπουμε ένα λαμπερό πρόσωπο στον καθρέφτη… Τις περισσότερες φορές όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ψάχνουμε τους λόγους που επηρεάζουν την λάμψη του δέρματός μας..

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 4 σημαντικοί λόγοι που το δέρμα μας επηρεάζεται σημαντικά..

-Ανθυγιεινή διατροφή

Μια κακή διατροφή μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και η ισορροπημένη διατροφή είναι χρήσιμη για την προώθηση της φυσικής λάμψης του δέρματός μας.

-Έλλειψη ύπνου

Αν δεν κοιμόμαστε τις ιδανικές ώρες αυτό αργά ή γρήγορα θα φανεί στο πρόσωπό μας και συνήθως φαίνεται γρήγορα.. Η επαρκής ανάπαυση και ο ύπνος στο τέλος της ημέρας μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματός μας, καθιστώντας έτσι τη φυσική μας ακτινοβολία.

-Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Η έκθεση στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, της σκόνης και της ρύπανσης έχει αρνητικές συνέπειες για το δέρμα μας, καθιστώντας το να φαίνεται θαμπό και γηρασμένο.

-Έλλειψη ενυδάτωσης

Η αφυδάτωση μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα μας, γεγονός που το κάνει να φαίνεται θαμπό και να προκαλεί σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Όταν πίνουμε πολύ νερό μέσα στην ημέρα το δέρμα μας φαίνεται ενυδατωμένο και λαμπερό..

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *