5 χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας…

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε σκεφτεί ότι αν ήμασταν στη θέση κάποιου φίλου μας θα φερόμασταν εντελώς διαφορετικά… Από την άλλη ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αρχές και τον δικό του χαρακτήρα.. και για να είναι φίλος μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ίδιος με εμάς.. Πρέπει όμως να έχει τα χαρακτηριστικά της αληθινής φιλίας και μερικά είναι τα παρακάτω…

111

-Το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας προσφέρει ένας φίλος …είναι η παρουσία του.. Είναι πολύ σημαντικό όταν έχουμε ανάγκη κάποιον για να μιλήσουμε ή ακόμα και έναν ώμο να κλάψουμε αυτός πρέπει να είναι εκεί χωρίς καμία δικαιολογία για να ακούσει το πρόβλημά μας.. Η στήριξη του αληθινού φίλου δεν φαίνεται μόνο στις καλές στιγμές ..αλλά και στις άσχημες..

-Οι πραγματικοί φίλοι συγχωρούν.. Όλοι κάνουμε λάθη και μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω… Στις αληθινές φιλίες μπορεί να τσακωθείς.. αλλά η αγάπη παραμένει και η συγχώρεση έρχεται αμέσως..

333

-Έχουν τα αυτιά τους πάντα ανοιχτά … μόνο για να συζητήσουν αυτό που μας απασχολεί.. Όλοι έχουμε περάσει από φιλίες.. που λέγαμε τα προβλήματά μας.. και το ξεχνούσαν στο δευτερόλεπτο.. ή δεν έδιναν σημασία.. ή γυρνούσαν την συζήτηση σε αυτούς.. Πάντοτε πρέπει να δίνουμε προσοχή σε αυτά που μας λέει ο πραγματικός μας φίλος.. και να σπάμε και το κεφάλι μας για να δώσουμε λύσεις..

-Μας λένε τα λάθη μας ακόμα και με το ρίσκο.. να μας πληγώσουν.. Θα το κάνουν όμως καλοπροαίρετα.. και μόνο για να μας στηρίξουν..

222

-Μας διώχνουν το άγχος… Μια πραγματική κουβέντα με ένα φίλο σύμφωνα με έρευνες μειώνει τα επίπεδα άγχους και απομακρύνει το στρες…

Ελένη ♥♥

You May Also Like