Λωτός: Αντιοξειδωτικό φρούτο ιδανικό για φαγητά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Εσύ έχεις φάει ποτέ λωτό; Σου άρεσε;

Ο λωτός είναι φρούτο, είναι καρπός δέντρου με το ίδιο όνομα.

Ένα πραγματικά όμορφο δέντρο και ένας καρπούς που δεν ξέρω με τι χαρακτηρίζουμε ότι μοιάζει.

Είναι ένας πορτοκαλί καρπός όμως με απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό μας.

Τι μας δίνει; Καταρχάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C. Αυτό σημαίνει ότι θωρακίζει τον οργανισμό μας από ιώσεις και φυσικά έχει την δυνατότητα να τον αποτοξινώνει αφού είναι πλούσιο σε νερό, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα μάτια.

Είναι μάλιστα ένας καρπός πλούσιος σε φολικό οξύ, κάτι που σημαίνει ότι προστατευόμαστε όχι μόνο από ιώσεις, αλλά και από αυτοάνοσα.

Τώρα θα μου πεις ότι δεν ξέρεις με τι να το συνδυάσεις και θα έχεις δίκιο, αφού είναι αρκετά περίεργο στη γεύση του και δεν αρέσει σε όλους.

Όμως μπορείς κάλλιστα να το βάλεις μέσα σε φαγητά και έτσι να μην σου κάνει κακή αίσθηση.

Από σαλάτα μέχρι πίτες, αλλά και μόνος του ως μαρμελάδα.

Αυτός ο καρπός είναι πολύ καλός για τον οργανισμό μας, όμως προσοχή, γιατί έχει ανεβασμένα σάκχαρα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Βάλε στην καθημερινότητά σου καλές και υγιεινές τροφές και λάμψε από μέσα προς τα έξω.

You May Also Like