Λόγοι για να αποφεύγουμε τον σολομό!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Με αφορμή την ανάκληση φιλέτου σολομού που έγινε από τον ΕΦΕΤ, έψαξα να βρω τους λόγους που δεν πρέπει να τον τρώμε ωμό, ακόμα και τον καπνιστό.

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για να τον αποφεύγουμε ξέρετε;

Αν όχι, πάνε να δούμε το γιατί.

Ο σολομός είναι ευαίσθητος σε βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται, από το να τον τρώμε ωμό και να τον επιλέγουμε πάντα μαγειρεμένο.

Όταν το φαγητό μας ψήνεται ή βράζεται, τότε αποφεύγεις τυχόν δηλητηριάσεις που κανείς δεν θέλει να πάθει φυσικά.

Αυτό είναι πολύ εύκολο όταν έχεις φαγητό που μπορείς να βράσεις ή να ψήσεις.

Αν θέλεις να βάλεις το σολομό σε σαλάτα, τότε τα πράγματα σε δυσκολεύουν. Έτσι λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση επιλέγεις να τον ψήσεις λίγο, βάζοντάς τον στο φούρνο για λίγα λεπτά ή έστω στην τοστιέρα με μια λαδόκολλα.

Θέλει υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ώστε να αποφύγεις τυχόν μικροοργανισμούς που ζουν στο φαγητό.

Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο να προστατευτείς.

You May Also Like