Καλοκαιρινά tacos με κοτόπουλο, αβοκάντο και καρπούζι

Μία υπέροχη συνταγή, δροσερή και άκρως απολαύστική είναι αυτή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω..

Πρόκειται φυσικά για tacos με γέμιση στην οποία συνυπάρχει το ψητό κοτόπουλο με το αβοκάντο, την ντοματούλα, το τυρί και φυσικά το καρπούζι, που έρχεται να απογειώσει τη γεύση τους.

Η Τατιάνα Στεφανίδου την αγαπάει.. Εσείς;

Υλικά

  • 4 μικρές ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (1/2 άκοπο, 1/2 σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλ. ψητό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • χυμός από 2 lime
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλ. καρπούζι σε κύβους
  • 11/2 φλ. φρέσκος κόλιανδρος
  • 3/4 φλ. τριμμένη φέτα
  • 12 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 αβοκάντο σε κύβους

Εκτέλεση

Ζέστανε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις “κάψει” ρίξε τις ντομάτες, την πιπεριά εφόσον θέλεις και το μισό κρεμμύδι χωρισμένο στις στρώσεις του.

Σοτάρισε τα υλικά για περίπου οκτώ λεπτά, γυρνώντας τα τακτικά και μετάφερέ τα σε ένα ξύλο κοπής.

Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα υλικά, ψιλόκοψε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και αφαίρεσε τους σπόρους της πιπεριάς και ψιλόκοψε και αυτή.

Ζέστανε μία κουταλιά λάδι στο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, πρόσθεσε στο τηγάνι το ξεψαχνισμένο ψητό κοτόπουλο, το χυμό ενός lime και μισό κουταλάκι αλάτι.

Σιγόβρασε τα υλικά για δύο λεπτά και διατήρησέ τα ζεστά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σε μια πιατέλα ανακάτεψε το καρπούζι, μισό φλιτζάνι κόλιανδρο, τις λεπτές λωρίδες κρεμμυδιού, το χυμό ενός lime, μία κουταλιά λάδι και το μισό τυρί και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο τις τορτίγιες για μισό λεπτό και πρόσθεσε τον υπόλοιπο κόλιανδρο στο μείγμα με το κοτόπουλο.

Μοίρασε το μείγμα κοτόπουλου στις τορτίγιες, από πάνω μοίρασε τη σαλάτα με το καρπούζι και πασπάλισε κάθε taco με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το αβοκάντο.

Tip: Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει το κρεμμύδι, σαφώς και μπορείς να το αφαιρέσεις από τη συνταγή.

You May Also Like