Το γλυκό των…95 θερμίδων

Αναρωτιέμαι πόση ακόμα ζέστη μπορεί να κάνει αυτές τις ημέρες. Είναι τόσο πολλή που μέχρι και ένα γλυκό να φάμε το σκεφτόμαστε. Άσε που πέρα από το «φούσκωμα» που θα νιώσουμε, η επόμενη σκέψη μας είναι και οι θερμίδες. Δηλαδή ρίχνουμε τόσο ιδρώτα και αμέσως μετά θα «φορτωθούμε» τόσες θερμίδες που όλο αυτό δρα ανασταλτικά.

Μην αγχώνεστε όμως καθώς έψαξα και βρήκα γλυκό που έχει μόνο 95 θερμίδες και είναι τόσο ελαφρύ που είναι ταμαμ για τις ζεστές ημέρες.

Μιλάω φυσικά για την πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού

Υλικά

  • 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 175 ml ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλλες και ανακατέψτε ελαφρώς.
    2. Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    3. Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Τιπ: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι.

You May Also Like