Όλοι μας όταν ακούμε τον όρο «γιορτινό τραπέζι» το μυαλό μας πάει σε ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά, τα οποία και «κλέβουν» τις εντυπώσεις..
Όμως μεγάλοι πρωταγωνιστές στο γιορτινό σου τραπέζι μπορούν να είναι και τα coctails, που θα συνοδεύσουν το γεύμα με τον πιο γιορτινό τρόπο και καθώς αυτά αποτελούν μεγάλο trend των τελευταίων ετών, μπορείς να τα συμπεριλάβεις στο μενού σου και να καταπλήξεις τους καλεσμένους σου..
Και ποια είναι αυτά τα cocktails; Ας τα δούμε..
Γλειφιτζουρένιο Μαρτίνι (Candy Cane Martini)
Υλικά
- 1 ½ μεζούρα βότκα
- ½ – 1 κγ. σναπς μέντας
- 1 μεζούρα σόδα
- Πάγος
- θρυμματισμένο γλειφιτζούρι
Προετοιμασία
- Βάλτε τον πάγο στο σέηκερ
- Στη συνέχεια προσθέστε τη βότκα, το σναπς της μέντας και τη σόδα
- Χτυπήστε καλά το μίγμα και τέλος περιχύστε το περιεχόμενο σε ένα κολονάτο ποτήρι
- Γαρνίρετε με ένα γλειφιτζούρι της αρεσκείας σας και σερβίρετε.
Ο Καλικάντζαρος (The Grinch)
Υλικά
- 2 μεζούρες λικέρ πεπόνι
- ½ μεζούρα φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κγ. σιρόπι ζάχαρης
- 1 κερασάκι μαρασκίνο
Προετοιμασία
- Ρίξτε σε ένα σέηκερ το λικέρ, το χυμό λεμόνι και το σιρόπι ζάχαρης.
- Ανακατέψτε πολύ καλά.
- Ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για το μαρτίνι και γαρνίρετε με το κερασάκι.
Χριστουγεννιάτικο πάντς (Το Orange Christmas Punch)
Υλικά
- 4 μεζούρες Cointreau
- 4 μεζούρες μπράντυ
- 4 μεγάλα κομμάτια πάγο
- 2 μπουκάλια σαμπάνια
- 2 χοντρές φέτες πορτοκάλι
- 1 κούπα βατόμουρα
Προετοιμασία
- Γεμίστε το μισό μπολ (ειδικό για το πάντς) με πάγο.
- Ρίξτε μέσα το μπράντυ και το Cointreau, και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το πορτοκάλι, τα μούρα και τη σαμπάνια.
- Ανακατέψτε πολλές φορές και με προσοχή το περιεχόμενο του μπολ.
- Περιμένετε ένα – δυο λεπτά, μέχρι να «ηρεμήσουν» τα υλικά από το ανακάτεμα και σερβίρετε.
Εορταστικό Cosmopolitan (Christmas Cosmopolitan)
Υλικά
- ½ μεζούρα Cointreau
- ½ μεζούρα χυμό μούρων
- 1 κγ. χυμό μοσχολέμονου
- κατεψυγμένα μούρα
- πάγος
Προετοιμασία
- Γεμίστε μέχρι τη μέση το σέηκερ με πάγο.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα παγωμένα μούρα.
- Ανακατέψτε πολύ καλά.
- Σερβίρετε σε ειδικό ποτήρι και προαιρετικά προσθέστε ένα ή περισσότερα μούρα.
Κοκτέιλ με γεύση μπισκότο (Christmas Cookie Concoction)
Υλικά
- Σος σοκολάτας
- 2 μεζούρες βότκα
- 2 μεζούρες λικέρ Irish Cream
- ½ μεζούρα γάλα
- ½ σναπς μέντας
- Τριμμένη σοκολάτα
Προετοιμασία
- Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας στο ποτήρι.
- Προσθέστε τη βότκα, το Irish Cream, το γάλα και το σναπς μέντας στο ποτήρι.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά.
- Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.
The Maple «Spirit»
Υλικά
- 25ml monin maple spice ( σιρόπι σφενδάμου)
- 30ml Cardhu
- 80ml χυμός μήλου πράσινου
- 2 κομμάτια πράσινο μήλο
- Soda
Εκτέλεση
Σε shaker πιέζουμε με γουδοχέρι το πράσινο μήλο με το σιρόπι Monin. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με πάγο και ανακινούμε δυνατά. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, απογεμίζουμε με σόδα και γαρνίρουμε με φρέσκο μήλο.
Christmas Wish
Υλικά
- 80ml Cheateu Pey la Tour (κόκκινο κρασί)
- 30ml μέλι
- 30ml Remy Martin V.S.O.P
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μαζί με κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, τόνκα και μπαχάρι για πέντε λεπτά. Μετά σερβίρουμε σε ποτήρι κρασιού μαζί με μελομακάρονα.