Ελαφριές μπρουσκέτες με γουακαμόλε σε 10 λεπτά!

Το γουακαμόλε είναι της μόδας και μαζί με τη μπρουσκέτα κάνουν το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι χρειάζεσαι μόλις 10 λεπτά για να τις φτιάξεις για σένα και την παρέα σου.

Αν έχεις παρέα στο σπίτι μπορείς να φτιάξεις εύκολες (πανεύκολες) μπρουσκέτες με γουακαμόλε για να τις ευχαριστηθούν όλοι και να κερδίσεις τις εντυπώσεις!

Τα βήματα μας τα δίνει ο Άκης Πετρετζίκης κι εμείς απλώς ανυπομονούμε να τη φτιάξουμε! Έτοιμοι;

 

Για τη γουακαμόλε

  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • ξύσμα από 2 lime
  • χυμό από 1-2 lime
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα, τη σάρκα (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. ρόκα
  • 50 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Για τη γουακαμόλε

Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη σάρκα της ντομάτας σε κυβάκια, τα φύλλα από τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στις φέτες από το ψωμί και βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Για το σερβίρισμα

Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε τη ρόκα, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τις φέτες από το ψωμί. Απλώνουμε από 1-2 κ.σ. γουακαμόλε, τη φέτα τριμμένη, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

You May Also Like