Νηστίσιμα τρουφάκια με καρύδα στο πι και φι!

Υπάρχουν και αυτοί που νηστεύουν αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα γλυκάκι! Δεν χρειάζεται να φας, όμως, μια σοκολάτα που θα βρεις στο supermarket αλλά μπορεί να φτιάξεις το δικό σου, νηστίσιμο γλυκό.

Εμείς φτιάχνουμε νηστίσιμα τρουφάκια με καρύδα με τα βήματα της Αργυρώς Μπαραμπαρίγου. Αυτά τα τρουφάκια δεν έχουν ζάχαρη, δεν έχουν γλουτένη, δεν έχυν γαλακτοκομικά! Κι όμως θα είναι απ’ τα πιο ωραία γλυκά που θα έχεις δοκιμάσει.

Εμείς μπήκαμε στον πειρασμό, εσύ;

Υλικά

  • 1 φλ. γεμάτο ψιλοαλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 φλ. ινδική καρύδα
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ κακάο ή χαρουπάλευρο
  • 2 κ.σ βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 10 χουρμάδες πολτοποιημένους
  • λίγες σταγόνες υγρή στέβια (προαιρετικά)
  • λίγη καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδα.

Πλάθουμε σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς.

Τα κυλάμε στην τριμμένη καρύδα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτά τα τρουφάκια είναι για μικρούς και μεγάλους! Καλή επιτυχία!

You May Also Like