Για να δροσιστούμε: Γρανίτα καφέ!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά (εντάξει έχει τα πάνω και τα κάτω της αλλά ανεβαίνει), οι βόλτες στη θάλασσα ολοένα και πληθαίνουν κι εσύ θέλεις κάτι να σε δροσίσει. Ένα παγωτό, μια γρανίτα, μια παγωμένη μπύρα!

Εμείς για να δροσιστούμε φτιάχνουμε γρανίτα. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε. Φτιάχνουμε γρανίτα καφέ απ’τον Άκη Πετρετζίκη, αφενός γιατί μας αρέσει η γρανίτα και αφετέρου γιατί λατρεύουμε τη γεύση του καφέ!

Υλικά

  • 2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο (υγρό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια κομμένη στη μέση

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε και με ένα πιρούνι σπάμε τον πάγο, καλύπτουμε το μπολ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
  • Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε και σπάμε ξανά τον πάγο.
  • Το κάνουμε αυτό για συνολικά 3 ώρες μέχρι που όλος ο καφές έχει γίνει σαν κρυστάλλους.
  • Τελευταία στιγμή χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βοήθεια του μίξερ σε σαντιγύ αφού έχουμε προσθέσει μέσα τους σπόρους της βανίλιας.
  • Σερβίρουμε την γρανίτα μαζί με τη σαντιγύ.

Θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά για να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις μαζί με τους φίλους σου. Εμείς θα το δοκιμάσουμε, εσύ;

You May Also Like