Αν σ’αρέσει η πανακότα, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή!

Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει η πανακότα, τότε welcome to the club! Επειδή κι εμείς μια τρέλα για αυτό το γλυκό την έχουμε ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτικές.

Με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη τα καταφέραμε και φτιάξαμε την πιο νόστιμη πανακότα με γιαούρτι και μέλι που έχεις φάει ποτέ.

Έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Υλικά

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
    50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 80 γρ. καρύδια
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 3-4 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες για να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

You May Also Like