Το βράδυ τρώμε σουβλάκια σπιτικά!

Εντάξει, σαν λαός έχουμε μια αδυναμία στα σουβλάκια, καλαμάκια όπως θέλεις πες τα! Είναι η εύκολη και πιο νόστιμη λύση για βραδινό. Αλλά αν μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου; Θα το απολαύσεις διπλά!

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί μας συνταγή για μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα, κι εσύ σήμερα πρέπει να καλέσεις κόσμο στο σπίτι!

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 150 γρ. σκούρα μπίρα
  • ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή, καυτερή πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγέν

Για τα σουβλάκια

  • 1½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
  • 150 γρ. κόκκινα ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι με αρακά, βρασμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μία νύχτα.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα ντοματίνια και το κρεμμύδι στις σούβλες και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι με αρακά.

Κι αν δεν θέλεις ρύζι, μπορείς να τα μαγειρέψεις με πατάτες ψητές ή τηγανητές! Καλή όρεξη!

You May Also Like