Ένα απλό τοστάκι είναι θα μου πεις. Βάζεις τυρί, γαλοπούλα, το βάζεις στην τοστιέρα κι έτοιμο. Έτσι νομίζαμε κι εμείς μέχρι που ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή και το τοστ μας άλλαξε για πάντα!
Αφού φτιάχνεις ένα γρήγορο γεύμα, όπως είναι το τοστ, καλύτερα να το κάνεις σωστά για να το ευχαριστηθείς περισσότερο και όχι για να γεμίσεις απλώς λίγο το στομάχι σου. Αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαραμπαρίγου είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει.
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 φέτες τυρί της αρεσκείας σας όπως κασέρι – γραβιέρα – τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
Προαιρετικά
- μαγιονέζα
- μπέικον
- μαρούλι
- ζαμπόν
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε 2 melt grilled cheese, δηλαδή 2 τοστ.
Αλείφουμε εξωτερικά όλες τις φέτες ψωμιού με βούτυρο. Στις 2 φέτες ψωμί του τοστ βάζουμε από 1 φέτα τυρί. Τα τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για ενάμισι λεπτό.
Τώρα έχει ροδίσει καλά το ψωμί κι έχει αρχίσει να λιώνει το τυρί. Προσθέτουμε από 1 φέτα τυρί. Σκεπάζουμε με το ψωμί και αναποδογυρίζουμε τα τοστ. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά και από την άλλη πλευρά.
Ιδανικά το σερβίρουμε με μήλα. Ο τέλειος συνδυασμός.