Μας αρέσει να βγαίνουμε για φαγητό με φίλους, γονείς ή τον καλό μας και θα το κάνουμε. Είναι μια συνήθεια να πηγαίνουμε κάπου τις Κυριακές να τρώμε όλοι μαζί και να περάσει ευχάριστα η ώρα μας.
Το να πας σε ένα εστιατόριο είναι μια ωραία έξοδος γιατί γνωρίζεις ότι θα φας καλά, θα περάσεις όμορφα τον χρόνο σου με την παρέα συζητώντας, θα πιεις και θα χαλαρώσεις. Αλλά θα ξοδέψεις και περισσότερα χρήματα και αυτό δεν το γλιτώνεις.
Το ζήτημα είναι πως τα εστιατόρια χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα και σε κάνουν να πληρώνεις περισσότερα χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να το αξίζουν.
Φυσικός χυμός
Ποιος σου είπε ότι είναι φυσικός χυμός αυτός που πίνεις; Ναι, ζήτησες φυσικό αλλά πολλές φορές βάζουν λίγο φυσικό και λίγο έτοιμο χυμό. Δεν θα στύψουν όλα τα πορτοκάλια που έχουν, αλλά θα συμπληρώσουν το ποτήρι με χυμό έτοιμο!
Ακριβά προϊόντα
Μπορεί να λέει στο μενού ότι πάνω το πιάτο έχει ένα προϊόν που γνωρίζεις ότι είναι ακριβό. Για παράδειγμα, βλέπεις ένα πιάτο που μπορεί να έχει berries, truffles, σπόρους. Τι κάνουν για να κερδίσουν χρήματα; Θα βάλουν μόνο μια ποσότητα από αυτά απλά για να μείνεις ικανοποιημένος.
Περίεργα ονόματα στα πιάτα
Πόσες φορές έχεις δει στο μενού ονόματα που δεν γνωρίζεις; Το κάνουν για να δείχνουν πιο ελκυστικά, ιδιαίτερα και να μπεις στον πειρασμό να τα παραγγείλεις.
Μικρότερα πιάτα, μικρότερη ποσότητα
Σε πόσα γκουρμέ εστιατόρια έχεις πάει και το πιάτο ήταν μεγάλο; Σε πολλά εστιατόρια βάζουν μικρά πιάτα, ώστε να φαίνονται γεμάτα. Αλλά η ποσότητα είναι επίσης, μικρή όπως και το πιάτο!