Νόστιμο καλαμποκόψωμο με φέτα απ’ τα χεράκια μας!

Το ιδανικό και πιο γευστικό σνακ για όλες τις ώρες. Φτιάχνουμε καλαμποκόψωμο με φέτα για τη μέση στο οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να το απολαύσεις μόνος σου.

Μπορείς να το απολαύσεις για πρωινό ή για βραδινό και η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη.

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο (25 γρ.+25 γρ.)
  • 130 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας, στραγγισμένο)
  • 120 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 ml ξινόγαλο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 25 γρ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να «ψηθεί».
Με το που πάρει ελαφρύ καστανό χρώμα και ξεκινάει να μυρίζει σαν φουντούκι, ρίχνουμε το καλαμπόκι.
Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκ. με 25 γρ. βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! μέχρι να γίνει καστανό το βούτυρο και όχι να καεί (αν χρειαστεί αφαιρούμε από τον φούρνο).
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το πιπέρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε κάνοντας μία τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το μέλι, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στερεό. Φροντίζουμε να το ρίξουμε στην τρύπα που έχουμε κάνει.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το καλαμπόκι, τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε το ταψάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε εκεί μέσα το μείγμα μας.
Απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα και ξαναβάζουμε μέσα στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ίσα ίσα για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.

You May Also Like