Από τα πιο αγαπημένα μου σοκολατένια γλυκά.. το έχω πει πολλές φορές.. Ειδικά αυτή την περίοδο που μπορείς να το συνδυάσεις και με άφθονο παγωτό… σκέτη κόλαση…
Σήμερα θα φτιάξουμε από τα πιο εύκολα σουφλέ σοκολάτας… Για πάμε..
Βουτυρώστε καλά 12 ατομικά φορμάκια ή ένα μεγάλο σκεύος σουφλέ και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη. Ζεστάνετε σε κατσαρόλα 1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε 100γρ. σοκολάτα κι ανακατέψτε τη να λιώσει. Διαλύστε μισή κούπα κακάο σε 1/3 της κούπας βραστό νερό και ρίξτε το μέσα στο μείγμα της σοκολάτας.
Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν και να γίνουν ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπήστε 8 ασπράδια στο μίξερ με μισή κούπα ζάχαρη για να πήξουν σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε με πολύ απαλές κινήσεις τη μαρέγκα λίγη, λίγη μέσα στο σοκολατένιο μείγμα.
Μοιράστε τη ζύμη στα πυρέξ, γεμίζοντάς τα έως 2εκ. κάτω από το χείλος γιατί θα φουσκώσουν. Ψήστε τα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάλτε τα από το φούρνο και σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και συνοδεύοντας με κρέμα γάλακτος ή παγωτό…
Πανεύκολη συνταγή…
Ελένη ♥♥