Μπορεί το πρωινό να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αλλά οι πρωινές ώρες για τους περισσότερους δεν ενδείκνυνται για την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να καταφεύγουμε στη γρήγορη λύση του καφέ ή οποιουδήποτε άλλου ροφήματος. Σίγουρα όμως θα ήταν καλύτερα αν αυτό το ροφημα που θα επιλέγαμε συνοδευόταν με νόστιμα αλλά και θρεπτικά μπισκότα. Πάμε να τα δούμε λοιπόν….
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείστε ½ φλιτζανι λάδι καρύδας, ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, ¼ φλιτζανι μαύρη ζάχαρη, ασπράδια από 2 αυγά και 1.σ. εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανακατέψτε με ένα σύρμα καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο έχετε κοσκινίσει και ½ κ.σ. μαγειρική σόδα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε, προσθέστε ½ φλιτζάνι βρώμη, 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries και ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και όταν ομογενοποιηθει το μίγμα πλαστε σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψι στην επιφάνεια του οποίου έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήστε στους 200 οC για μισή ώρα.
Τόσο απλά τα μπισκότα σας είναι έτοιμα και μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυτά έχοντας μαζί το καφέ σας, το χυμό σας ή το γάλα σας. Χάρη στα υλικά τους θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια αλλά και γεύση.
Καλή όρεξη!
Ευθαλία Χρήστου