Λαχταριστή σιροπιαστή ροδακινόπιτα

Καλά σας έχω μια συνταγή σήμερα να γλείφετε τα δάχτυλά σας!!! Μια φρουτένια δροσερή λαχταριστή γεύση που θα σας ενθουσιάσει… Καλοκαιρινή συνταγή με το αγαπημένο ροδάκινο που έκανε την εμφάνισή του αυτές τις μέρες στα οπωροπωλεία.

Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε την πιο νόστιμη ροδακινόπιτα;;;

sliced-peaches-1024x750

Υλικά

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

2 κάψουλες βανίλιας

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κούπα αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα

1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

2 κουτ. σούπας κονιάκ

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (να έχει μαλακώσει) + λίγο ακόμη, για το ταψί

1/2 κούπα ζάχαρη

4 αυγά μεγάλα, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

1 γιαούρτι στραγγιστό

4 ροδάκινα ή νεκταρίνια Σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ με τη διαλυμένη σόδα και το γιαούρτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε τον κάδο του μίξερ σε ένα μπολ, τον πλένουμε και τον στεγνώνουμε καλά, όπως και το σύρμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί. Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, τις οποίες τοποθετούμε πάνω στο μείγμα του ταψιού. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Για να δούμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα το γλυκό κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Southern Living Peach Truck Story

Σιρόπι

Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό για περίπου 1 ώρα να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

ΥΓ. Ξέχασα να σας πω ότι ταιριάζει τέλεια με παγωτό

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like