Κανένα προϊόν του εμπορίου δε μπορεί να ανταγωνιστεί ένα σπιτικό που το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα ο, τι φτιάχνουμε εμείς πάντα είναι καλύτερο αφού δεν έχει συντηρητικά και χρησιμοποιούμε υλικά της αρεσκείας μας που γνωρίζουμε. Αυτήν τη λογική ακολουθεί και το κρύο τσάι που αν και αποτελεί ένα προϊόν που μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία στο εμπόριο σίγουρα είναι πολύ καλύτερο όταν το φτιάχνουμε εμείς.
Ακούγοντας κρύο τσάι οι πρώτες γεύσεις που μας έρχονται στο μυαλό είναι ροδάκινο και λεμόνι. Εξίσου δροσιστικό όμως και γευστικό αν και δεν είναι τόσο σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού είναι και το μήλο. Με βάση αυτό είναι και η DIY συνταγή για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Πρόκειται για μια απλή παρασκευή που έχει ως εξής: σε μια κανάτα τοποθετείστε ½ πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους και λιώστε το με ένα γουδί. Προσθέστε 1 κ.σ. ξυλάκια κανέλας, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ. σ. μηλοξυδο και δύο φακελάκια μαύρου τσαγιού. Τέλος, τοποθετείστε 500 ml κρύο νερό και αρκετά παγάκια και αποθηκεύστε στο ψυγείο. Το κρύο τσάι είναι έτοιμο.
Εύκολα και γρήγορα λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας δροσερό και γευστικό ice tea και μάλιστα με μια γεύση που διαφέρει από τις άλλες. Μη χάνετε άλλο χρόνο λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε.
Ευθαλία Χρήστου