Τρεις τύποι τοξικών ανθρώπων που όλοι έχουμε συναντήσει!

Ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στον κύκλο τους και έπαιρναν χαρά «ρουφώντας» την ενέργεια όσων βρίσκονταν  γύρω τους. Στις μέρες μας γίνεται συχνά αναφορά στους λεγόμενους «τοξικούς ανθρώπους».

Η αναφορά αυτή γίνεται σε αυτή τη συχνότητα,  όχι γιατί ξαφνικά «γεννήθηκαν» ή τους ανακαλύψαμε, αλλά γιατί δόθηκε μία ερμηνεία για αυτές τις συμπεριφορές. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει έρθει σε επαφή με τέτοια άτομα! Το ευχάριστο είναι να μπορείς να βγεις αλώβητος από μια τέτοια επαφή.

Τοξική σχέση

02

Έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που σε κάνει να νιώθεις συνεχώς πως φταις για όλα! Ακόμα και για την τρύπα του Όζοντος. Αυτοί οι τύποι συντρόφων, δυστυχώς αφήνουν σημάδια στις σχέσεις τους που κάνουν καιρό να ξεπεραστούν. Πως μπορείς να τους καταλάβεις; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τους τοξικούς ανθρώπους από την αρχή. Πρέπει να δώσεις χρόνο, ώστε να «ξεδιπλωθούν».

Μία τέτοια σχέση την αντιλαμβάνεσαι από το βασικό χαρακτηριστικό της. Χάνεις την αυτοπεποίθησή σου και κάνεις πράγματα μόνο για να ευχαριστήσεις τον άλλο. Όχι από ανιδιοτελή αγάπη, αλλά γιατί ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου δεν ευχαριστιέται με τίποτα και μπαίνεις στην διαδικασία ότι συνεχώς φταις εσύ για τη δική του «δυστυχία».

Young couple having a conflict at the street

Πως το αντιμετωπίζεις; Εάν πράγματι εντοπίσεις πως συμβαίνει κάτι τέτοιο θα έρθει από μόνη της η φυσική ψυχική κούραση και θα το αφήσεις πίσω σου! Φρόντισε, εάν έχεις κάποια τέτοια υποψία να διατηρήσεις σταθερά τα στάνταρ σου και να βλέπεις εάν και κατά πόσο είσαι ευτυχισμένη μέσα σε μια τέτοια σχέση. Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα ότι όντως έχεις ένα τέτοιο άτομο δίπλα σου, κάνε όλα τα απαραίτητα check, για να μην χωρίσεις τελικά και για λάθος λόγο!

Τοξικός φίλος

Unhappy young female friends not talking after argument at home on the couch

Έχει συμβεί σε όλους. Να υπάρχει ένα άτομο που ποτέ δεν ρωτάει τι κάνεις εσύ, γιατί αυτός έχει πάντα μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σου! Κακό! Οι άνθρωποι αυτοί σε γεμίζουν αρνητισμό αμέσως, ενώ ό,τι και να τους πεις, απλώς δεν ακούνε. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι τα πάσης φύσεως σοβαρά προβλήματα. Μπορεί τα δικά σου ερωτηματικά να είναι πραγματικά ουσιώδη, ωστόσο μάλλον δεν θα καταφέρεις να τα συζητήσεις ποτέ μαζί τους! Καλό θα ήταν πριν απομακρυνθείς από τέτοιους φίλους, να τους το συζητήσεις! Μπορεί να μην έχουν καταλάβει το λάθος τους. Αν το συζητήσεις και βγεις να φταις εσύ, η λύση είναι απλή!

Τοξικός συνάδελφος

05

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε πολλά. Σχεδόν όλοι το έχουν ζήσει. Δεν σου κάνει μόνο τη ζωή δύσκολη, αλλά κυριολεκτικά σε γεμίζει αρνητική ενέργεια. Δεν έχεις κουράγιο να τον αντικρίσεις κάθε πρωί και αποφεύγεις να σου απευθύνει το λόγο. Δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Απλώς κλείνεις τα αυτιά σου και σταματάς να συζητάς μαζί του.

Το κλειδί να βγεις ισορροπημένος από τέτοιες σχέσεις, είναι να έχεις υψηλές άμυνες. Αν εσύ διατηρείς την θετική σου ενέργεια, τότε οι σχέσεις σου θα πάρουν το δρόμο που τους πρέπει και εσύ δεν θα επηρεαστείς από καμία συμπεριφορά!

Μάθε να υψώνεις τοίχο όταν και μόνο όταν το χρειάζεσαι! Η δική σου ισορροπία είναι απόλυτα σημαντική!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *