Εύκολο παγωτό για την ημέρα του Πάσχα

Από ότι ακούγεται την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε τουλάχιστον 27 βαθμούς … οπότε σίγουρα θα είναι μια ημέρα που θα μας θυμίσει καλοκαίρι.. Και επειδή αποφεύγουμε και τις άσκοπες μετακινήσεις .. και επειδή μετά το φαγητό σίγουρα θα θέλουμε κάτι δροσιστικό, μας βρήκα την πιο εύκολη συνταγή για παγωτό..

Πάμε να το φτιάξουμε;;

Υλικά

500 ml ( δύο κούπες) κρέμα γάλακτος
250 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
45 γρ. σοκολάτας ή δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σ΄ένα μπολ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τοβάζουμε σ’ ένα γυάλινο πιρέξ, το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με σοκολάτα (λιωμένη ή πασπαλίζοντας με δάκρυα).

tip: Τόσο η κρέμα γάλακτος όσο και το γάλα δεν θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να τα έχουμε στο ψυγείο.

( Συνταγή από https://www.mothersblog.gr/ )

Ελένη ♥♥

You May Also Like