Ψάχνεις εύκολο γλυκάκι χωρίς γλουτένη, για να κεράσεις τους αγαπημένους σου;
Θέλεις να είναι σοκολατένιο, γεμάτο γεύση, αλλά να μην σε παχαίνει;
Υπάρχει η ιδανική συνταγή για κορμό, που αγαπούν όλοι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Σέρβιρέ το και σίγουρα θα ενθουσιάσεις όσους το φάνε!
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά:
70 γρ κακάο
160 ml ζεστό νερό
300 γρ κουβερτούρα
300 γρ βούτυρο
400 γρ καστανή ζάχαρη
250 γρ φουντούκια τριμμένα
4 αυγά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και τα φουντούκια τριμμένα και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Τους κρόκους τούς ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Τη μαρέγκα τη ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Το κόβουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
Το σερβίρουμε με φιστίκια τριμμένα.
Είσαι έτοιμη για σερβίρισμα!
Κάτια